Niels van Barneveld aan de slag bij Anderson MacGyver

07 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Begin deze maand is Niels van Barneveld gestart bij Anderson MacGyver. De young professional werkte de afgelopen twee jaar als consultant bij IT-dienstverlener Umbrio en zal zich in zijn nieuwe rol bij Anderson MacGyver vooral bezighouden met het ondersteunen van klanten bij het realiseren van hun digitale ambities.

Niels van Barneveld behaalde in 2009 een Bachelor in Biomedische Wetenschappen en vervolgens ook een Master in Management, policy-analysis & entrepreneurship (health & life sciences), beiden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Gedurende zijn studietijd liep hij stages bij onder andere Boer & Croon, PNO Consultants en Sanquin. De afgelopen jaren was hij voorzitter van de adviesraad van Stichting Bèta Bedrijvencontactdag Amsterdam en heeft hij meegeschreven aan de IT4IT Management Guide van The Open Group. 

Na zijn afstuderen startte Van Barneveld zijn professionele loopbaan bij Logicalis SMC, een wereldwijde aanbieder van IT-oplossingen, waar hij anderhalf jaar werkzaam was als Business Process Consultant. In die rol adviseerde hij klanten onder meer rondom het ontwerp en implementatie van hun business en IT Service Managementprocessen.

Niels van Barneveld aan de slag bij Anderson MacGyverIn 2015 maakte hij de overstap naar Umbrio, een bureau uit Rijswijk gespecialiseerd in IT-transformaties. Als Consultant werkte Van Barneveld de afgelopen twee jaar aan operational intelligence trajecten die zich vooral richtten op het leveren van inzichten in de IT-organisatie van klanten, hun belangrijkste bottlenecks in bestaande processen en het verlagen van kosten. Ook adviseerde hij klanten bij hun IT (Service Management) applicaties. Zijn rol in projecten varieerde daarbij van het managen van verandering, coördineren van projecten, en het analyseren en verbeteren van processen.

Anderson MacGyver

Inmiddels heeft Van Barneveld besloten zijn werkgever per 1 april te verruilen voor een nieuwe uitdaging als adviseur bij Anderson MacGyver. Het adviesbureau, dat een team van zo’n 25 professionals telt en onlangs van Houten naar IJsselstein verhuisde, ziet het als haar missie om haar klanten te helpen bij de transformatie naar de digitale toekomst. Een toekomst waarin organisaties data en technologie inzetten om nieuwe kansen te creëren, om concurrentievoordeel te realiseren en in staat zijn om zich continue aan te passen aan een veranderende maatschappij en markt. Het bureau werkt onder andere voor corporate organisaties als PostNL, Royal FloraHolland en Univé.

Rik Bijmholt, medeoprichter van Anderson MacGyver, is blij met de komst van de nieuwe collega en geeft aan: “Wij zijn continu op zoek naar young professionals met ervaring binnen Business en IT en een natuurlijke drang de klant te willen begrijpen en verder te helpen. Met zijn enthousiasme en kritische blik sluit Niels daar perfect op aan.”

Anderson MacGyver is continu op zoek naar ambitieuze adviseurs. Zie de vacature Adviseur voor meer informatie.