Anderson MacGyver betrekt nieuw kantoor in IJsselstein

08 februari 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

De trend is dat adviesbureaus hun aantal vestigingen terugbrengen om efficiënter te kunnen opereren. Sommige firma’s werken zelfs zonder een kantoor en omarmen het principe dat consultants bij de klant horen te zitten. Anderson MacGyver, een relatief nieuwe speler in de adviesbranche, koos er juist voor om te investeren in een nieuw en groter kantoor. Het bureau betrekt een nieuw pand in IJsselstein dat meer ruimte biedt voor flexwerken en teambijeenkomsten. Mede-oprichter Rik Bijmholt licht de motivatie achter de verhuizing toe. 

Proficiat met het nieuwe kantoor. Vanwaar de stap van Houten naar IJsselstein?

We zijn bijna vier jaar geleden op een zolderkamer begonnen. Negen maanden later betrokken we een karakteristiek pand in Houten. We hebben destijds lang gezocht naar een geschikt pand en veel zorg besteed aan de inrichting: hoogwaardig, modern en tegelijk huiselijk. Die zakelijke en tegelijk warme sfeer vinden we erg belangrijk. Voor de onderlinge contacten en informatiedeling tussen consultants, maar ook met oog op de wisselwerking met klanten. Met oog op onze groei zochten we naar een groter pand. Het nieuwe kantoor is wederom een historisch gebouw, dat we op een vergelijkbare manier inrichten. Het leuke is dat tijdens de zoektocht naar ons oude kantoor ook het nieuwe pand beschikbaar was. We hebben het pand destijds ook serieus overwogen. Maar omdat we maar één medewerker op de loonlijst hadden staan, was dit nog een tikkeltje te ambitieus. Toen bleek dat het pand na een periode van verhuur opnieuw vrij kwam hebben we niet lang getwijfeld. 

Het nieuwe kantoor faciliteert jullie sterke groei. Welke andere voordelen biedt het?

Misschien nog meer dan de oude locatie willen we het gaan gebruiken als ontmoetingsplek en ruimte voor vergaderingen, workshops, masterclasses met elkaar en met onze klanten. Qua inrichting gaan we uit van flexibele werkplekken en vergaderruimtes. Eén grote ruimte wordt op een eigentijdse manier ingericht met bureaus, werktafels en een boardroom-opstelling. Het idee is dat groepen ongeacht de grootte en samenstelling hier intensief kunnen samenwerken, kennisdelen of vergaderen.

Kantoor Anderson MacGyver

Kennisdeling en samenwerking wordt steeds meer digitaal. Hoe belangrijk is persoonlijk contact nog in het consultantsvak?

Veel belangrijker dan vaak wordt aangenomen. Begrijp me niet verkeerd: ik onderschrijf de voordelen van digitale hulpmiddelen. Als consultancybedrijf begeleiden we bedrijven met succes bij de vaak veelomvattende en ingewikkelde digitale transformaties. Maar juist omdat we zo nauw betrokken zijn bij die ontwikkelingen – en deze zelfs mede vormgeven – kennen we ook de keerzijdes van een al te grote nadruk op mobiel en virtueel. Echte fysieke interactie, waarbij mensen associatief kunnen denken, en een echte dialoog kunnen voeren, leidt over het algemeen tot de beste resultaten. Ons gebouw wordt uiteraard voorzien van de laatste en beste digitale hulpmiddelen. Alles ten dienste van een optimale wisselwerking.

Klanten vragen steeds vaker om efficiency. Geeft de verhuizing naar een prachtig karakteristiek pand in IJsselstein niet juist het verkeerde signaal?

Juist niet dus. Efficiëntie en effectiviteit zijn ontzettend belangrijk, maar ik ben er van overtuigd dat fysieke contacten in de juiste setting, als aanvulling op de juiste methoden en technieken, de maximale waarde opleveren. Wij zijn geen uitzendbureau of detacheringshuis, maar werken samen met de klant aan een idee of oplossing. Een karakteristiek kantoor is wellicht een van onze belangrijkste succesfactoren en een wezenlijk onderdeel van ons DNA. Onlangs hadden we bijvoorbeeld intern de discussie hoe we nieuwe talenten kunnen aantrekken. Met name de jongere collega’s benadrukten toen dat we die mensen hier naartoe moeten halen, want dan ervaren ze ‘de Anderson MacGyver-beleving’.

Tot slot, vorig jaar organiseerde Anderson MacGyver zijn relatie-evenement nog in het kantoor in Houten. Wat kunnen we van de 2017-editie verwachten?

We werken momenteel hard aan het programma, waarvoor we al diverse sprekers in het vizier hebben. Het thema is geheel in lijn met wat we als Anderson MacGyver zijn en willen uitdragen. Verder moet het allemaal nog even een verrassing blijven.