Lisa Folkertsma en Bas Maessen naar Anderson MacGyver

06 september 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Anderson MacGyver heeft twee nieuwe adviseurs aangetrokken: de recent afgestudeerde Lisa Folkertsma en Bas Maessen, hiervoor Senior Consultant bij Deloitte Consulting.

Lisa Folkertsma rondde eerder dit jaar haar Master ‘Design for Interaction’ af aan de TU Delft, waar ze daarvoor haar Bachelor in Industrieel Ontwerpen voltooide. Tijdens haar studie volgde ze een stage bij autodeel-specialist WeGo en werkte ze enkele maanden als Student Assistent binnen de universiteit.

Per augustus is Folkertsma aan de slag gegaan bij Anderson MacGyver, een adviesbureau dat zich richt op het snijvlak tussen Business en IT. “Met haar nieuwsgierige houding bekijkt zij een situatie vanuit meerdere perspectieven en analyseert ze de belangen van stakeholders. Haar kracht ligt in de vertaling naar creatieve oplossingen die het verschil maken voor onze klanten”, zegt Rik Bijmholt, medeoprichter van Anderson MacGyver, over de komst van de young professional.

Per 1 september is ook Bas Maessen gestart bij het adviesbureau uit IJsselstein. Maessen werkte hiervoor zo’n tweeënhalf jaar bij Deloitte, waar hij begin 2015 als Consultant was gestart en doorgroeide in de rol van Senior Consultant. Bij het Big Four kantoor heeft hij verschillende multinationals ondersteund bij strategische en organisatorische uitdagingen rondom digitalisering. Zo gaf hij onder meer leiding aan change- en software implementatieprojecten en ontwikkelde hij proposities voor IT-beveiliging en een trainingsprogramma voor 35 professionals.
Lisa Folkertsma en Bas Maessen naar Anderson MacGyver
Maessen begon zijn loopbaan als adviseur bij verzekeraar Generali Nederland, waar hij vanaf 2011 ruim vier jaar actief was als Business Consultant. Maessen behaalde een Master in Business Studies aan de Universiteit van Amsterdam en eerder een Bachelor in Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Gerard Wijers, Partner van Anderson MacGyver, toont zich verheugd over zijn komst en geeft aan: “De expertise en gedrevenheid van Bas is een welkome aanvulling in ons team.”

Anderson MacGyver heeft zijn team in 2017 al diverse malen uitgebreid met nieuwe organisatieadviseurs. Zo werd in april van dit jaar Niels van Barneveld aangesteld en eind vorig jaar werd Willem Heijboer toegevoegd aan de gelederen. Met de komst van de twee nieuwste professionals telt het team van Anderson MacGyver inmiddels circa 25 adviseurs.

Het adviesbureau laat aan Consultancy.nl weten (nog) altijd op zoek te zijn naar nieuwe, ambitieuze consultants.