Willem Heijboer nieuwe adviseur bij Anderson MacGyver

08 december 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Anderson MacGyver heeft een nieuwe professional toegevoegd aan zijn gelederen: Willem Heijboer. In zijn nieuwe rol als adviseur helpt Heijboer vanuit zijn technische achtergrond en expertise in supply chain en lean opdrachtgevers met het oplossen van complexe vraagstukken en het verbeteren van bedrijfsprestaties.

Na in 2013 zijn Master in Supply Chain Management te hebben behaald aan Tilburg University*, startte Willem Heijboer zijn loopbaan bij IFS Benelux, met 2.800 werknemers een wereldwijde softwareontwikkelaar die producten levert op het gebied van Enterprise Resource Planning (ERP), Enterprise Asset Management (EAM) en Enterprise Service Management (ESM). De afgelopen drie jaar was Heijboer als Supply Chain Consultant werkzaam bij IFS, waar onder andere hij supply chain processen van klanten analyseerde, opdrachtgevers ondersteunde in het opzetten van nieuwe bedrijfsprocessen, management rapporten opstelde en expert input leverde.

In deze periode ontwikkelde Heijboer, die als technisch bedrijfskundige ruime ervaring heeft op het gebied van onder meer supply chain management, lean en change management, steeds meer inzicht in hoe IT een echte bijdrage kan leveren in het oplossen van organisatievraagstukken. Vandaar ook dat hij onlangs besloot de overstap te maken naar de adviesbranche, waar hij is aangesloten bij Anderson MacGyver. Het adviesbureau uit Houten richt zich op vraagstukken op het snijvlak van Business en IT en werkt voor klanten uit uiteenlopende sectoren**.

Gevraagd naar zijn motivatie voor zijn overstap zei Heijboer: “Ik vind het fantastisch om onderdeel te kunnen zijn van het unieke Anderson MacGyver team. Het geeft veel energie om samen te werken met ervaren professionals en jonge talenten, die in de basis eenzelfde overtuiging hebben: plezier en passie voor inhoud en resultaat. Om verantwoordelijk en betrokken een bijdrage te leveren aan de hard groeiende organisatie geeft mij veel voldoening.”

Willem Heijboer nieuwe adviseur bij Anderson MacGyver

Over zijn eerste opdracht, waaraan hij vanaf zijn start bij het adviesbureau heeft mogen bijdragen, vertelt Heijboer: “Ik kon meteen beginnen bij een bedrijf in het havengebied van Rotterdam. Deelnemers in de logistieke keten hadden niet genoeg inzicht in actuele realtime informatie van hun goederen, wat voor de betrokken partijen resulteert in inefficiënte processen. Collega’s waren bezig met het formuleren van een IT-strategie en het architectuur ontwerp. Ik hield me voornamelijk bezig met het gehele selectietraject van een nieuwe leverancier, waaronder het opstellen van de offerteaanvraag, beantwoorden van vragen en de beoordeling van offertes. Vervolgens ondersteunde ik de klant in het uitwerken van het implementatieplan en specifieke voorbereidingen die hiervoor nodig zijn.” 

Rik Bijmholt, een van de oprichters van Anderson MacGyver is verheugd over de komst van Heijboer en ziet hem als een waardevolle aanvulling op het team: “Willem vindt het interessant om met een bedrijfskundige bril IT vraagstukken te bekijken en te doorgronden, om zo organisaties te helpen in het realiseren van hun doelen. Hij ziet dat het niet langer ‘IT en de business’ is, maar dat deze samen één visie en strategie moeten hebben. Mensen typeren Willem als een intelligente, ontspannen en communicatief vaardige professional, die leergierig en scherp is, om zo complexiteit te overzien.”

Met de toevoeging van Willem Heijboer bestaat het team van Anderson MacGyver inmiddels uit meer dan 25 adviseurs en interim managers. In september nog werd het team versterkt met de komst van Jaap Perenboom.

* Eerder studeerde Willem Heijboer af in Technische Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool Tilburg.

** Anderson MacGyver mag onder meer corporate organisaties als PostNL, Royal FloraHolland en Univé tot zijn opdrachtgevers rekenen.