Jaap Perenboom gestart als adviseur bij Anderson MacGyver

08 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Anderson MacGyver heeft zijn team versterkt met Jaap Perenboom, die is aangesteld als Adviseur. Perenboom is afkomstig van technologiebedrijf Simac, waar hij de afgelopen twee jaar als young professional werkzaam was. In zijn nieuwe rol bij Anderson MacGyver zal hij opdrachtgevers ondersteunen bij complexe vraagstukken op het snijvlak Business en IT.

Jaap Perenboom studeerde in 2012 af als Organisatiewetenschapper aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens zijn studie deed hij kennis op over de inrichting, sturing en verandering van organisaties. Die kennis en zijn affiniteit met IT kwamen goed van pas in het tweejarig Young Professionals programma dat hij vervolgens via talentontwikkelaar YSE volgde.

Vanuit dit programma werd Perenboom de afgelopen twee jaar ingezet bij technologiebedrijf Simac Techniek, waar hij als young professional ervaring opdeed met automatiseringsvraagstukken, transitie- en servicemanagement en dienstontwikkeling. Perenboom was onder meer actief als project- en service manager voor dochteronderneming Simac Retail en ondersteunde bij het implementatieproces van een nieuwe service management tool. Vanuit de servicemanagement afdeling bij Simac ICT Market ontwierp en implementeerde hij een “eco-systeem” waardoor de samenwerking tussen afdelingen groeide.

Jaap Perenboom gestart als adviseur bij Anderson MacGyver

Na het YSE programma succesvol te hebben afgerond, besloot Perenboom een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich begin deze maand aan bij Anderson MacGyver, een adviesbureau dat zich richt op vraagstukken op het snijvlak van Business en IT. Het bureau werkt voor klanten uit uiteenlopende sectoren, en mag onder meer corporate organisaties als PostNL, Royal FloraHolland en Univé tot zijn opdrachtgevers rekenen. De afgelopen drie jaar heeft het bureau een sterke groei doorgemaakt en met de toevoeging van Perenboom bestaat het team van Anderson MacGyver inmiddels uit zo’n 25 adviseurs en interim managers.

Rik Bijmholt, medeoprichter van het adviesbureau uit Houten, zegt over de toegevoegde waarde van Perenboom: “Jaap kan met zijn kennis over de inrichting, sturing en verandering van organisaties IT vraagstukken van klanten in een groter perspectief plaatsen. Zijn kracht is om complexe zaken te versimpelen en over te brengen.” Ook is Perenboom volgens Bijmholt een sterke relatiemanager: “Jaap wordt gewaardeerd om zijn betrokkenheid en het bouwen van sterke relaties. Hij verbindt mensen en afdelingen, is leergierig, ambitieus en laat geen losse eindjes achter.”

Perenboom is enthousiast over zijn nieuwe rol binnen Anderson MacGyver en geeft aan: “Ik ben trots dat ik onderdeel ben van dit ijzersterke team. De passie en energie om me heen is aanstekelijk. Het is geen toeval dat Anderson MacGyver zo groeit. Een sterke basis van ervaren professionals aangevuld met jonge talenten is een zeer krachtige formule.”