Laurens Warnink versterkt Ecorys als Principal Consultant Regions & Cities

16 oktober 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Laurens Warnink, die hiervoor onder meer adviseur was bij HEVO en Arcadis, heeft zich als Principal Consultant aangesloten bij Ecorys. Bij het onderzoeks- en adviesbureau zal Warnink zich als onderdeel van het Regions & Cities team gaan richten op onderzoek naar werklocaties en economische vraagstukken.

Laurens Warnink is een ervaren huisvestings- en ruimtelijk-economisch adviseur, met een lange staat van dienst op het gebied van huisvestings-, vastgoed- en organisatorische vraagstukken. De afgelopen tweeënhalf jaar werkte Warnink als huisvestingsadviseur voor HEVO, een specialist op het gebied van huisvesting- en vastgoeddiensten met een focus op (semi-)overheidsorganisaties en financiële instellingen. Voordat hij zich bij HEVO aansloot, werkte Warnink als Manager Corporate & Public Real Estate bij ingenieurs- en adviesbureau Arcadis. In de jaren voor 2012 was hij werkzaam voor PRC Bouwcentrum, dat in 2008 werd overgenomen door Arcadis en begin 2012 verderging onder de merknaam van het moederbedrijf. In zijn tijd bij PRC klom hij op van Senior Adviseur tot Hoofd van de Adviesgroep Overheidshuisvesting.

Eerder in zijn carrière werkte Warnink twee jaar voor EY als Senior Consultant in het International Location Advisory Services-team, waar hij medio 2003 startte na anderhalf jaar te hebben gewerkt voor Stec Groep, een ruimtelijk en economisch onderzoeksbureau uit Arnhem. Hij begon zijn professionele loopbaan bij ING Real Estate als Market Reseacher Offices, nadat hij zijn studie Economische Geografie had afgerond aan de Universiteit Utrecht en stage had gelopen bij DTZ Zadelhoff – tegenwoordig onderdeel van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Laurens Warnink, Principal Consultant bij Ecorys

Ecorys Regions & Cities

Warnink heeft recentelijk besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan bij onderzoeks- en adviesbureau Ecorys. De ervaren huisvestingadviseur is per 1 oktober gestart als Principal Consultant voor de Regions & Cities-sector. Hier zal Warnink zijn uitgebreide ervaring met scenario-onderzoeken, (financiële) haalbaarheidsstudies en strategische en complexe vraagstukken gaan inzetten bij de klanten van Ecorys in de vorm van onderzoek naar kantoren/werklocaties en advisering bij (regionale) economische vraagstukken.

Warnink vertelt over zijn keuze voor het adviesbureau: “Ecorys is echt een vooraanstaand internationaal onderzoeks- en adviesbureau, waar gewerkt wordt aan aansprekende projecten. Zeer bekend in de sector. Toen ik vijftien jaar geleden werkzaam was bij ING Real Estate werkte ik al samen met Kolpron* aan diverse vastgoedmarkt- en haalbaarheidsonderzoeken.” Zijn latere werkgevers waren vaak in directe concurrentie met Ecorys. “Dus ook in die hoedanigheid volgde ik Ecorys op de voet”, aldus Warnink.

Hij vervolgt: “Ten slotte spreekt het internationale werkveld (en de bijbehorende collega’s) en de breedte van de dienstverlening van Ecorys mij zeer aan. Met als gunstige bijkomstigheid dat ik werk vanuit kantoor Rotterdam, waar ik ook woon.”

Michel Hek, sectorleider Regions & Cities bij Ecorys, is blij met de versterking door zijn ervaren nieuwe collega: “Met de aantrekkende economie merken wij dat veel opdrachtgevers weer nieuwe (uitbreidings-)plannen aan het ontwikkelen zijn en daarvoor gedegen onderbouwingen nodig hebben. Met de komst van Laurens kunnen wij de groeiende orderportefeuille binnen het ruimtelijk-economisch domein nog beter bedienen. Zijn jarenlange ervaring met zowel locatie- als gebouwvraagstukken helpt ons nog beter onze publieke en private klanten te ondersteunen.”

* Ecorys ontstond in het jaar 2000 toen NEI Kolpron Groep, eigenaar van de adviesbureaus NEI, Kolpron Consultants en Logion, fuseerde met het Britse ECOTEC Research & Consulting.