Philippe De Backer verruilt Bain voor Korn Ferry Hay Group

05 oktober 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Na een loopbaan van meer dan vijfentwintig jaar bij Bain & Company heeft Bain partner Philippe De Backer gekozen voor een nieuwe uitdaging bij HR consultancykantoor Korn Ferry Hay Group in Dubai, als Global Head of Financial Services.

In zijn meest recente rol als senior partner heeft Philippe De Backer de afgelopen jaren leiding gegeven aan de Financial Services praktijk van Bain & Company, waarbij hij verantwoordelijk was voor het managen van verschillende strategische klanten binnen de bredere Midden-Oosten regio. De Backer was daarnaast verantwoordelijk voor ‘intellectual capital’ binnen Bain en voor het ontwikkelen van senior talent.

De Backer begon bij Bain & Company in 1992, waarna hij vervolgens een bepalende rol heeft gespeeld bij de oprichting van het Bain & Company kantoor in Amsterdam en een nieuwe vestiging in Brussel. Ook stond hij aan de basis en uitbouw van de Europese Financial Services praktijk, om vervolgens in 2004 de overstap naar het Parijse kantoor te maken om Bain’s footprint in de Franse adviesmarkt verder te vergroten.

In 2010 maakt De Backer de overstap naar het Bain kantoor in Dubai, met als doel de financial services activiteiten van het strategy consultancykantoor verder uit te breiden in het Midden-Oosten. Bovendien gaf hij tot juli 2015 gezamenlijk leiding aan de wereldwijde Financial Services praktijk van Bain & Company. 

Philippe De Backer, Senior Client Partner, Korn Ferry Hay Group

Alvorens hij bij Bain & Company aan de slag ging, was De Backer werkzaam als Worldwide Managing Partner bij Carre, Orban & Partners, een consultancybureau dat in 1993 werd overgenomen door Korn Ferry. Daarvoor was De Backer CEO van elektronicabedrijf ADB, onderdeel van Siemens Group.

Gedurende zijn lange loopbaan heeft De Backer uitgebreide ervaring opgedaan binnen financial services, het verzekeringsdomein en kapitaalmarkten, en ruime expertise opgebouwd in onder meer corporate strategy, business unit strategy en growth strategies. Daarnaast heeft hij veel relaties met wereldwijde financiële instellingen weten op te bouwen en gaf hij binnen heel Europa leiding aan verschillende grootschalige post-fusie-integratieprojecten.

Zijn uitgebreide trackrecord neemt hij mee in zijn nieuwe rol bij HR consultancyorganisatie Korn Ferry Hay Group*, waar hij onlangs als Senior Client Partner is gestart. In een reactie op het aantrekken van De Backer geeft Mark Arian**, CEO van Korn Ferry Hay Group, aan: “Philippe neemt een uitstekend trackrecord mee naar onze organisatie. Hij is een ervaren adviseur van CEO’s en besturen overal ter wereld en wordt breed erkend voor zijn diepe expertise in financial services en corporate strategy. Zijn ondernemende instelling, relatiegerichte aanpak en sterke begrip voor de talent- en leiderschapsvraagstukken waar wereldwijde organisaties mee kampen, zullen van grote toegevoegde waarde zijn voor onze organisatie, terwijl wij ons bereik en onze oplossingen verder uitbreiden.”

Eerder dit jaar sloot Karen Jamesley, een voormalig Morgan Stanley bestuurder, zich als Senior Client Partner aan binnen de Executive Pay & Governance praktijk van Korn Ferry Hay Group.

* Korn Ferry Hay Group ontstond in 2015 toen HR-consultancybureau Hay Group werd overgenomen door executive search-specialist Korn Ferry. 

** In het tweede kwartaal van 2017 werd Steve Kaye opgevolgd door Mark Arian.