Bain & Company opent kantoor in Amsterdam, Nederland

02 juni 2000 Consultancy.nl

Het Amerikaanse strategie- en managementadviesbureau Bain & Company heeft per 1 juni 2000 een vestiging geopend in Amsterdam, Nederland. Het kantoor, dat zal worden geleid door drie partners, heeft de ambitie om uit te groeien naar 30 consultants binnen enkele maanden.

Grote wervingsbehoefte voor Bain

Om de snelle groei te realiseren heeft Bain een aggressieve wervings strategie aangekonigd. Zo heeft het adviesbureau een gerenommeeerd werving & selectie kantoor ingehuurd om consultants van concurrerende adviesbureaus, zoals McKinsey & Company, Boston Consulting Group en A.T. Kearney, over te nemen. Daarnaast gaat Bain actief op universiteiten werven om topstudenten over te halen om te kiezen voor een ‘start-up’ in plaats van een van de oudgedienden op de Nederlandse markt.

Amsterdam

Bain is een van de laatste strategy consulting bureaus die de Nederlandse markt betreedt. McKinsey was de eerste – haar kantoor werd in 1964 geopend. Daarna volgde o.a. A.T. Kearney (1972), Booz Allen Hamilton (1983), OC&C Strategy Consultants (1992) en Boston Consulting Group (1993).

Bain & Company

Bain & Company is een wereldwijd strategy consulting en management consulting adviesbureau. Het hoofdkantoor is gevestigd in Boston (VS). Daarnaast heeft Bain kantoren in o.a. Brussel, Parijs, Londen, Stockholm, Zurich, Madrid en Munchen. Het adviesbureau heeft wereldwijd 2,400 consultants verspreid over kantoren 18 landen.

Nieuws

Meer nieuws over