Adviesbureau M&I organiseert 2de editie ECD Inspiratiedag

28 september 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vandaag vindt de Zorginnovatiemiddag 2017 plaats, de tweede editie van de vorig jaar in het leven geroepen ECD-inspiratiedag. Dit jaar staat de verbinding tussen het ECD (Elektronisch Cliënten Dossier) en eHealth centraal. Onder meer Centric en PinkRoccade Healthcare zullen als ECD leveranciers hun opwachting maken.

Vorig jaar vond de eerste editie van de ECD inspiratiedag plaats. Het evenement is bedoeld voor zorgaanbieders in de Care, te weten leden Raad van Bestuur, directeuren, zorgprofessionals, zorgmanagers, zorgteamleiders, beleidsadviseurs, innovatiemanagers, ICT- en I&A-managers. In 2016 kwamen zo’n 100 bestuurders, ICT-managers en zorgmanagers af op het evenement om met hun doelgroep in gesprek te gaan, te netwerken met collega-leveranciers en om te luisteren naar best practices van zorgorganisaties uit de sector.

Zorginnovatiemiddag

De ECD inspiratiedag – de tweede editie is gedoopt tot ‘Zorginnovatiemiddag’ – is een initiatief van M&I/Partners, een adviesbureau dat opdrachtgevers in de publieke en semipublieke sector begeleidt en adviseert bij projecten op het snijvlak van management en ICT. In navolging van een geslaagde eerste editie heeft M&I besloten om het evenement een vervolg te geven, dat vandaag zal plaatsvinden.
Zorginnovatiemiddag M&I ParntersFabienne Eurlings, principal adviseur bij M&I/Partners: “Dit jaar zoeken wij de verbinding tussen ECD en eHealth en bieden wij bezoekers de gelegenheid om in gesprek te gaan met toonaangevende ECD-leveranciers en diverse eHealth aanbieders.” De volgende leveranciers zijn deze editie aanwezig: Adapcare, Ascom, CareConnections, Centric, Chipsoft, Consyst, Cormel IT, De Heer Software, Ecare, Focal Meditech, Gerimedica, Jouw Omgeving, Karify, LableCare, Nedap, Medicore, PinkRoccade Healthcare, Quli, Simac Healthcare, Symax, TTS en Unit4.

Naast de ECD-leveranciers en aanbieders van eHealth-oplossingen zijn er vandaag ook twee startups aanwezig, die een technologische innovatie in het Care-domein demonstreren: Blue Jay en Hacking Health. Deze twee plekken werden verloot door M&I/Partners, dat op zoek ging naar startups met een interessante propositie voor organisaties in de gehandicapten- en ouderenzorg, gericht op technologische innovaties voor cliënten, medewerkers en/of verwanten, en die in 2016 of dit jaar gestart is.