Vijf nieuwe associates gestart bij Parthenon-EY in Nederland

19 september 2017 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Meer nieuws over

De Nederlandse tak van Parthenon-EY – de strategy consultant van EY – heeft vijf nieuwe associates aan zijn gelederen toegevoegd: Imro Dawson, Vivian Hinfelaar, Mart Huijsman, Koen Olsthoorn en Sanne Haverkort.

Parthenon-EY Nederland werd in september 2016 geboren nadat het Benelux kantoor van OC&C Strategy Consultants zich aansloot bij zakelijke dienstverleningsgigant EY. Het nieuwe strategiekantoor, dat onder leiding staat van Managing Partner Pieter Witteveen, heeft de afgelopen weken vijf nieuwe junior consultants aan zijn team toegevoegd, die allemaal begonnen zijn in de rol van Associate.

Imro Dawson heeft onlangs de twee masters Biomedical Engineering en Industrial Design Engineering afgerond, beide aan de Universiteit Twente in Enschede. Hiervoor liep hij onder meer stage bij Vanderbilt University in het Amerikaanse Nashville. Tijdens zijn bachelor Industrial Design – tevens in Enschede – liep Dawson al stage bij Roessingh Research and Development.

“Toen ik mij aan het oriënteren was op waar ik wilde werken, heb ik onder andere deelgenomen aan de Strategy Course en Winter BBQ van Parthenon-EY. Destijds viel het mij al op hoe nuchter de mensen hier op kantoor zijn en dat sprak mij zeer aan. Daarnaast is het mij in deze eerste maanden opgevallen dat er veel flexibiliteit geboden wordt en dat er veel ruimte is voor maatwerk. Volgens mij is dit een van de grote voordelen van het werken voor een strategy boutique”, aldus Dawson over zijn keuze voor Parthenon-EY. “Nu ik er op terugkijk, is de overstap van de techniek naar consulting een logische stap voor mij geweest”, vertelt hij over de keuze om consultant te worden. “Ik ben nog steeds zeer analytisch bezig maar dan met veel meer afwisseling en meer aandacht voor het sociale aspect.”

Vijf nieuwe associates Parthenon

Vivian Hinfelaar heeft een master in Econometrics and Management Science afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarbij ze zich voornamelijk richtte op Business Analytics en Quantitative Marketing. Tijdens haar master deed ze onderzoek voor Shopping Minds, een specialist in digital marketing, naar de invloed van (gepersonaliseerde) marketing op browsegedrag. Eerder, in 2016, liep ze al stage bij OC&C Strategy Consultants, de rechtsvoorganger van Parthenon-EY. Tijdens haar bachelor Econometrie en Operationele Research in Rotterdam, studeerde Hinfelaar ook een periode aan de Corvinus University of Budapest als deelnemer aan een uitwisselingsprogramma. Ook is ze naast haar studie actief lid geweest bij de studentenvereniging Laurentius en was ze als penningmeester een jaar lang betrokken bij het 100-jarig bestaan van de vereniging.

Hinfelaar vertelt over haar ervaringen als stagiair en nu starter bij Parthenon-EY: “Vanaf de eerste dag van mijn stage was ik onderdeel van een projectteam, we vlogen direct naar Londen. Ik heb het volledige project meegedraaid, van interviews houden en analyses doen tot mee naar de eindmeeting bij de cliënt. Hier heb ik ontzettend veel van geleerd, ook hoe het is om voor korte tijd zo hecht als team samen te werken en welke skills hierbij komen kijken. Uiteindelijk heb ik twee projecten gedaan, een in de IT sector en een in de Retail. Naast het werk waren er veel gezellige borrels en competitieve uitjes, waardoor ik iedereen op kantoor snel kende! Parthenon ziet een intern niet anders dan een starter, en nu ik anderhalf jaar later als starter ben begonnen, kan ik dit helemaal beamen.”

Mart Huijsmans heeft net als Dawson twee masters op zak, maar in een compleet andere richting. Huijsmans behaalde zowel een masterdiploma in International Financial Management aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) als een in Business & Economics aan de Uppsala University in Zweden. Tijdens zijn bachelor Business Economics aan de RUG deed Huijsmans internationale onderzoekservaring op als deelnemer aan International Business Research Groningen, een internationaal onderzoeksproject waarvoor hij afreisde naar Santiago in Chili. Ook voltooide hij een bestuursjaar en organiseerde hierin als voorzitter de jaarlijkse EBF Conference van EBF Groningen, een studievereniging voor Economics en Business studenten.

“Via Expedition Strategy (een carrière-event gericht op strategy consulting, georganiseerd door verschillende Groningse studenten- en studieverenigingen, red.) kwam ik in contact met Parthenon-EY. Door de sfeer, no-nonsense mentaliteit en prachtige locatie aan de Maas was voor mij de keuze snel gemaakt”, vertelt Huijsmans.

Koen Olsthoorn was voor zijn aanstelling bij Parthenon-EY reeds een jaar werkzaam als Corporate Finance Advisor voor Maasdael Corporate Finance, waar hij daarvoor al een halfjaar stage had gelopen. Toch heeft Olsthoorn besloten van het Corporate Finance-kantoor in Rotterdam over te stappen naar Strategy Consulting bij Parthenon-EY gezien de groeikansen, diversiteit in opdrachten en de cultuur van het kantoor. Voor hij bij Maasdael begon, rondde Olsthoorn een Master Financial Economics af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, voorafgegaan door een Bachelor Business Economics aan Tilburg University. Tijdens zijn bachelor studeerde hij ook een periode Business Economics aan Universidad del CEMA in Buenos Aires, Argentinië – volledig in het Spaans.

Kantoor Parthenon-EY

Olsthoorn kwam voor het eerst in contact met het huidige Parthenon-EY bij de International Strategy Workshop in 2015, die destijds plaatsvond in Frankrijk. “De internationale business course gaf mij een uitstekende mogelijkheid om het type werkzaamheden te ervaren en de uitstekende sfeer binnen het kantoor te leren kennen”, vertelt Olsthoorn. “Tijdens de business course stond een real-life case centraal waarbij er na enkele trainingen middels management interviews, focus groups, een survey en algemene werksessies naar een eindpresentatie toegewerkt werd. Naast het werken stonden de overige uren in het teken van wederzijdse kennismaking met borrels, diners en activiteiten.”

Sanne Haverkort is aangesteld als Associate nadat zij was begonnen als Research Intern bij Parthenon-EY. Recent behaalde Haverkort haar master Psychopharmacology & Pathophysiology aan de Universiteit van Amsterdam. Als onderdeel van haar master voltooide zij eerst een onderzoeksproject in het lab van het Alzheimer Center van de Vrije Universiteit en was daarna onderzoeksassistent aan het Institute of Child Health van University College London. Haar thesis over posttraumatische stress stoornis, geschreven in samenwerking met het AMC Amsterdam, is inmiddels gepubliceerd. Tijdens haar bachelor Liberal Arts and Sciences aan de Universiteit Utrecht deed zij al onderzoekservaring op in een onderzoeksproject voor de University of Cape Town, Zuid-Afrika. Ook ging ze op uitwisseling naar San Diego, waar ze studeerde aan de University of California en zich specialiseerde in Neuroscience.

“Beginnen als Research Intern was voor mij de perfecte overgang van academisch onderzoek naar consulting”, aldus Haverkort. “Parthenon-EY biedt mij uitdagende kansen waarbij ik verder leer en groei en tegelijkertijd internationaal actief blijf, beginnend met een starterstraining, Introduction to Consulting in Londen en Praag.”

Wereldwijd vertoont Parthenon-EY een sterke groei. Toen het bureau ontstond in 2014, als gevolg van de overname van strategie adviesbureau The Parthenon Group door EY, telde Parthenon-EY zo’n 350 consultants. Met de overnames van OC&C Strategy Consultants in de Benelux en meer recentelijk in Frankrijk, telt Parthenon-EY nu een team van meer dan 1.200 consultants wereldwijd.

Gerelateerd: OC&C Benelux en Parthenon-EY: het beste van twee werelden.