Scrum Event 2017 volledig in het teken van Agile en Scrum

30 augustus 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 2 november vindt in Maarssen het Scrum Event 2017 plaats, een evenement dat volledig in het teken staat van Agile en Scrum. Enerzijds biedt het event verdieping en inspiratie voor professionals die reeds ervaring hebben met Agile en Scrum, anderzijds is het event ook bedoeld om organisaties kennis te laten maken met deze methodieken.

In een door innovatie gedreven samenleving laat de wereld van morgen zich moeilijk voorspellen. Hoe gaan organisaties om met onvoorspelbare en voortdurend veranderende omstandigheden? Voor steeds meer organisaties blijkt een Agile manier van werken dé manier om slim om te gaan met continue verandering.

Scrum Event 2017

Maar wat houdt Agile precies in? En hoe is de toenemende populariteit van Agile en Scrum te verklaren? Hoe werkt Scrum? En hoe is een Agile manier van werken te implementeren in een traditionele organisatie? Tijdens het Scrum Event 2017 zal Agile Scrum Group, een bureau gespecialiseerd in training en coaching rondom Agile en Scrum methodieken, proberen op die vragen een antwoord te geven.
scrum event 2017Agile Scrum Group, gevestigd in Amsterdam, richt zich op non-IT organisaties die op een flexibele, wendbare (Agile) manier producten en diensten willen ontwikkelen. Het bureau leert deze organisaties hoe zij Scrum kunnen toepassen in hun projecten en helpt hen om het een onderdeel van de cultuur van de organisatie te maken.

Programma en sprekers

Net als vorig jaar biedt het Scrum Event een volledig dagprogramma met workshops, interactieve scrumsessies en inspirerende lezingen van ervaren Agile Coaches en visionairs op het gebied van Agile en Scrum. Gedurende de dag zullen Agile en Scrum worden belicht vanuit diverse sectoren, zoals onderwijs, zorg en financiële dienstverlening. Het thema van het Scrum event 2017 is: ‘Slim omgaan met continue verandering’

Verschillende sprekers zullen bijdragen aan het inhoudelijke programma en hun visie delen, waaronder: Gunther Verheyen, auteur van “Scrum. A Pocket Guide”; Björn Kuipers, topscheidsrechter en supermarktondernemer; Paul Overmars, Scrum Master bij Centraal Beheer; Loeke Hesseling, Agile coach bij Achmea; Jeroen Molenaar, Agile Coach bij Epic Agility; Rody Middelkoop, Hoofddocent ICT bij HAN; Marieke Keij, Scrum Master bij Obvion; Henny van Silfhout, Agile coach bij Gemeente Eindhoven; en Marion Zouteriks, Agile coach bij Obvion. 

En ook vanuit Agile Scrum Group zullen twee adviseurs spreken tijden het evenement: Rik van der Wardt en Bas Kooijman, beiden bij Agile Scrum Group werkzaam als Agile Coach.

Het Scrum Event 2017 wordt georganiseerd op donderdag 2 november in de Glazen Ruimte te Maarssen en vindt plaats van 9:00 tot 18:00 uur. Bekijk onderstaande YouTube video voor een indruk van de 2016-editie van het evenement.