Oprichters van LAKRAN geven stokje door voor nieuwe fase van groei

23 augustus 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

LAKRAN Procurement Professionals, een advies- en detacheringsbureau dat zich specialiseert in purchase to pay, heeft een nieuwe topman. Medio augustus is de nieuwe Managing Director Herman Ursinus gestart, als opvolger van oprichters Doede van Haperen en Cynthia van Haperen-Weckx. Door een deel van de dagelijkse leiding aan Ursinus over te dragen, kunnen zij zich gaan focussen op het voorbereiden van de volgende groeifase van de onderneming. 

In 2006 besloten Doede van Haperen en Cynthia van Haperen-Weckx samen LAKRAN op te richten, een inkoopdienstverlener die zich volledig richt op purchase to pay (P2P), het onderdeel van de inkoop dat gericht is op operationele processen. Het bureau uit Arnhem startte als een boutique consultancybureau, maar groeide met dank aan zijn succes geleidelijk uit tot een groter bureau met meerdere labels. Het bedrijf, dat vanwege de uitbreiding moest verhuizen naar een groter kantoor in het centrum van Arnhem, beschikt nu over een adviestak (LAKRAN Procurement Professionals), een software business unit (eigenaar van onder meer FlexForceMonkey) en een managed services tak (AGAIN by LAKRAN). De groei van het bureau ging ook in de media niet onopgemerkt – LAKRAN werd al tweemaal uitgeroepen tot FD Gazelle, eenmaal in 2016 en eenmaal in 2014 toen het bureau aanwezig was bij de Grande Finale. 

“De verschillende gebieden waarop de bedrijfsgroep na elf jaar actief is, zijn inmiddels te divers en te snel groeiend om binnen één werkweek nog in de agenda en mindset van één Managing Director te passen”, vertelt Doede van Haperen. Om die reden gingen hij en zijn medeoprichter op zoek naar een geschikte opvolger. De zoektocht leidde hen naar Herman Ursinus, een ervaren manager en IT-consultant. 

Herman Ursinus, Doede van Haperen en Cynthia van Haperen-Weckx - Lakran

Herman Ursinus heeft inmiddels een bijna dertigjarige carrière achter de rug in de automatisering, waarvan de afgelopen vijftien jaar in het managen binnen en besturen van dienstverlenende bedrijven, waaronder NGA en Conclusion. In reactie op zijn aanstelling bij LAKRAN, laat Ursinus weten enorm veel zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging: “In mijn ogen is de mix van verdienmodellen die LAKRAN weet toe te passen in één domein de manier hoe kennis-gedreven dienstverleners in de toekomst horen te werken. Hier mijn bijdrage aan leveren, en tegelijk een positie verwerven tussen de oprichters en de groep goed ingewerkte professionals, maakt het weer een mooie spannende tijd voor een bedrijf in deze levensfase.” 

Ursinus wordt in the komende weken ingewerkt – in de tussentijd zal Van Haperen-Weckx verantwoordelijk blijven voor de financiële operatie binnen het consultancybureau. “Uiteindelijk zal er een steeds zichtbaardere beweging komen waarin Doede en ik meer als CEO en CFO van de groep gaan functioneren.” Na de transitie zal Doede van Haperen dienst doen als Managing Director van de Software/Managed Services tak, Ursinus van de consultancy unit, en behoudt Van Haperen-Weckx haar financiële rol binnen de groep.