LAKRAN start praktijk voor implementatie van Vendor Management Systemen

15 maart 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Inkoopspecialist LAKRAN heeft een nieuwe consultancylabel gelanceerd die zich volledig richt op de implementatie van Vendor Management Systemen (VMS). Minke Mensink, die hiervoor 20 jaar werkzaam was voor Randstad, is als aandeelhouder aan boord gehaald om de nieuwe propositie op te zetten en uit te bouwen.

De nieuwe tak, LAKRAN VMS Services, gaat organisaties helpen met de selectie, aanschaf, implementatie en het beheer van Vendor Management Systemen. Dergelijke systemen bieden een totaaloplossing voor het gehele inhuurproces van externe mensen, vanaf de registratie van leveranciers en kandidaten, over selectie, contracteren, urenregistratie en facturatie tot en met de rapportages. VMS-systemen worden met name gebruikt door organisaties die veel gebruikmaken van inhuurcapaciteit, waaronder corporates en ministeries.

Het VMS-domein is niet nieuw voor LAKRAN. Het terrein werd al bediend vanuit LAKRAN Procurement Professionals. “Maar de mogelijkheden in de markt en de gewenste focus van de beschikbare consultants vroegen heel duidelijk om een harde keuze. We moesten ermee stoppen of echt op in gaan zetten”, aldus Herman Ursinus, die sinds vorig jaar Managing Director is van de LAKRAN groep. Het werd dus dat laatste.

LAKRAN VMS Services

De bestaande softwareoplossing van LAKRAN voor externe inhuur vraagstukken (‘FlexForceMonkey’) wordt overgeheveld naar de nieuwe praktijk, die formeel onder de consultancyvlag van de groep valt. De overige business units van het bedrijf uit Arnhem houden zich bezig met software en managed services.

De trekker van de propositie, Minke Mensink, heeft twee decennia ervaring in resourcing en flexible workforce management. Zij heeft zich hierbij zowel gefocust op uitzenden als op professional hiring. “De gezamenlijke waardecreatie in de driehoek opdrachtgever, flexkracht en bemiddelaar was altijd het doel”, aldus Mensink. In haar meeste recente rol bij de uitzendgigant bekleedde ze de rol van Supply Chain Manager voor Randstad Sourceright, daarvoor werkte ze onder meer als Key Account Manager voor grote klanten als NS, Eneco en AkzoNobel en gaf ze als Rayonmanager leiding aan de Randstad-operaties in de regio Utrecht.

Afgelopen jaar gaven de twee oprichters van LAKRAN, Doede van Haperen en Cynthia van Haperen-Weckx, het stokje over aan een nieuw leiderschapsteam.