Capgemini adviseur Martin Putters versterkt Lakran

11 september 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Supply chain specialist Lakran heeft de gelederen begin deze maand versterkt met Martin Putters. De nieuwe aanwinst is afkomstig van Capgemini Consulting, waar hij maar liefst vijftien jaar werkzaam is geweest, in zijn laatste rol als Principal Consultant. Bij Lakran wordt hij verantwoordelijk voor projectmanagement en de verdere uitbouw van de dienstverlening.

Martin Putters (49) heeft meer dan twintig jaar werkervaring, met name op het gebied van inkoop. Hij begon zijn loopbaan in 1992 bij industriële dienstverlener Lande, waar hij uitgroeide tot Inkoopmanager. Na zo’n vijf jaar bij Lande besloot Putters om in dienst te treden bij B&G Productie, waar hij aan de slag ging als afdelingshoofd van de inkoopfunctie. Medio 1999 besloot hij om de overstap te maken naar de adviesbranche. De keuze viel op Capgemini, en Putters bleef zijn werkgever maar liefst vijftien jaar trouw. Gedurende zijn periode bij het adviesbureau richtte Putters zich met name op grote transformaties op het snijvlak van supply chain, inkoop en ICT bij een breed scala aan klanten. Zo was hij onder meer betrokken bij projecten in de publieke sector (Belastingdienst, Minsteria van Sociale Zaken, UWV), de energiebranche (E.ON, Eneco), de financiële sector (Rabobank) en andere grote klanten als FrieslandCampina en Sanoma.

Principal Consultant BIJ LAKRAN

Na de afgelopen vier jaar werkzaam te zijn geweest als Principal Consultant binnen de Procurement Transformation groep van Capgemini Consulting, heeft Putters besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Per 1 september is hij in de rol van Principal Consultant gestart bij Lakran, een specialist in het optimaliseren van supply chain en inkoopprocessen – en dan met name het Purchase to Pay (P2P) proces. Doede van Haperen, directeur van Lakran, laat in een reactie weten “verheugd te zijn” met de aanstelling van Putters en dat hij een “belangrijke rol” zal spelen in de verdere uitbouw van het bureau.

“Het is voor mij een geweldige uitdaging om de positie van Lakran als thoughtleader op het gebied van operationele inkoop verder te kunnen vormgeven. Lakran beschikt over een snel groeiende groep, uitstekende professionals, zowel op functioneel als technisch gebied. Dit biedt geweldige mogelijkheden om een toonaangevende rol te spelen in de markt voor inkoopoptimalisatie, waar zich op dit moment – met name op technisch gebied – revolutionaire ontwikkelingen voordoen. Hierdoor zal het inkooplandschap ingrijpend gaan veranderen. Ik kijk er erg naar uit om hieraan bij te dragen,” aldus Putter.