Lakran test elektrisch rijden in consultancywereld

27 juni 2014 Consultancy.nl

Adviesbureau Lakran gaat de komende 12 maanden elektrisch rijden onder zijn medewerkers uitproberen. Met het experiment wil het Arnhemse consultancybureau kijken of volledig elektrisch rijden binnen de consultancybranche werkt.

In de consultancywereld is leasen geen uitzondering. Recent onderzoek van Consultancy.nl en Berenschot (zie rapport ‘Consulting HR Market Report 2013’) toont aan dat maar liefst 78% van de consultants beschikt over een leaseauto. Alhoewel adviesbureaus over de afgelopen jaren druk bezig zijn met het verduurzamen van hun wagenpark, hebben nog maar weinig bureaus de stap genomen om volledig elektrische auto’s op te nemen in hun leasewagenpark. De reden is eenvoudig: de meeste consultants in koor roepen dat elektrisch rijden toch niets voor hen is vanwege de grote afstanden die overbrugd moeten worden en de vereiste flexibiliteit.

LAKRAN - Electrisch rijden

Voor Lakran, een specialist in het optimaliseren van supply chain en inkoopprocessen – en dan met name het Purchase to Pay proces – is dit reden om de proef op de som te nemen. In aanvulling op de reguliere vloot van leaseauto’s heeft het bureau een full-electric-vehicle opgenomen waarmee het bedrijf de komende 12 maanden gaat testen of elektrisch rijden in de consultancy kan werken. “Het is de bedoeling dat we allemaal (12 medewerkers, red.) afwisselend een periode met die auto onderweg gaan en dagelijks een logboek bij gaan houden rondom de afstanden, het laadproces en de dagelijkse praktische dingen die opvallen,” aldus Doede van Haperen, directeur van Lakran.

Businesscase
Lakran’s drijfveren zijn zowel milieutechnisch als financieel. Het bedrijf verwacht in 2016 of 2017 meer dan een miljoen kilometers per jaar af te leggen. Een elektrische auto bespaart dan op brandstof, wat het bedrijf geld moet besparen. Gecombineerd met een stukje duurzaamheid is het een win-win situatie, aldus Van Haperen. 

Vanzelfsprekend zal Consultancy.nl na afronding van de pilot samen met adviesbureau Lakran ingaan op de belangrijkste uitkomsten van de test-case.

Nieuws

Meer nieuws over