Consultant Leon Molenkamp over zijn eerste maanden bij Oxyma

17 augustus 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Omni-channel specialist Oxyma groeit hard. De afgelopen maanden zijn weer een hoop nieuwe talenten gestart bij het bureau. Een van hen is Consultant Leon Molenkamp. In dit interview vertelt Molenkamp over zijn keuze voor Oxyma, zijn ervaringen tot nu toe en hoe zijn werk eruit ziet.

Leon, waarom heb je gekozen voor Oxyma?

Ten eerste was ik vooral op zoek naar een organisatie waar ik klanten zou kunnen adviseren op het gebied van marketing, nieuwe technologieën en gerelateerde ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden. Tijdens mijn vorige baan, kwam ik al eerder in aanraking met de dienstverlening van Oxyma. Daardoor stond Oxyma bovenaan de lijst toen ik mij realiseerde dat het tijd was om een nieuwe werkgever te vinden.

Tot mijn vreugde was de interesse wederzijds en werd mij de mogelijkheid geboden om Oxyma en de medewerkers nog beter te leren kennen. In de verschillende gesprekken die ik voerde voor ik mij bij Oxyma aansloot, werd het mij duidelijk dat Oxyma legio kansen en veelbelovende ambities biedt. De ambities die we besproken hebben en de rol die ik zou kunnen spelen in de realisatie van die ambities zijn erg aantrekkelijk voor mij.

Leon Molenkamp – Oxyma

Daarnaast bleken de organisatiecultuur en de ontwikkelmogelijkheden precies te zijn waar ik persoonlijk naar op zoek was. Dit alles heeft er voor gezorgd dat ik Oxyma als mijn nieuwe werkgever heb gekozen.

Je werkt nu een aantal maanden bij Oxyma. Hoe bevalt het zover?

De eerste paar maanden bestonden vooral uit kennismakingen met mijn nieuwe collega’s, bootcamps, de werkwijzen, cases en proposities van Oxyma. Ik ben heel blij dat mijn positieve verwachtingen voordat ik mij aansloot bij Oxyma waar blijken te zijn en dat ik tegelijkertijd mijzelf kan ontwikkelen en waarde kan toevoegen voor Oxyma en onze klanten.

Bovendien past de bedrijfscultuur goed bij mij als persoon. Oxyma beschikt over een groep werknemers die een stap extra willen zetten voor onze klanten en die er alles aan doen om voor en met onze klanten successen te behalen. Tegelijkertijd is er ook ruimte en tijd voor plezier! In mijn eerste weken bij Oxyma hadden we ons company incentive weekend, een barbecueavond inclusief een feestje en de gebruikelijke vrijdagmiddagborrels.

De combinatie van hard werken en plezier stelde mij in staat om binnen een paar weken mijn collega’s te leren kennen en zorgde ervoor dat ik mij snel welkom voelde.

Hoe zien jouw werkzaamheden als Consultant eruit?

Als Marketing Consultant bij Oxyma focussen mijn dagelijkse taken zich op het adviseren van klanten over het verbeteren van hun marketinginspanningen, evenals het inspireren van onze klanten op het gebied van nieuwe ontwikkelingen.

Dus, iets concreter: ik voer analyses uit om in kaart te brengen hoe we onze klanten kunnen helpen om hun marketing doelen te behalen. Daarnaast deel ik mijn ideeën en ervaringen in brainstormsessies en workshops met onze klanten en geef ik advies aan onze klanten in meetings en presentaties.