Marco van Walstijn keert terug naar YNNO als partner

10 augustus 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na ruim vier jaar actief geweest te zijn als Directeur ICT van de Dienst Koninklijk Huis, is Marco van Walstijn teruggekeerd als partner bij YNNO. Van Walstijn was in 2001 samen met Robert-Jan Snijders één van de oprichters van het adviesbureau, dat zich richt op het ontdekken, ontwerpen, definiëren en implementeren van nieuwe manieren van werken.

Marco van Walstijn is een ervaren ICT-consultant en manager, die de afgelopen periode bijna vijfenhalf jaar dienst deed als de ICT-directeur van het Nederlands Koninklijk Huis. Na iets meer dan een jaar op interim basis leiding te hebben gegeven aan de ICT-activiteiten van de Dienst Koninklijk Huis werd hij in april 2013 vast aangesteld door Koning Willem-Alexander. Voor hij aan de slag ging voor het Koninklijk Huis was Van Walstijn ruim twaalf jaar actief als directeur van YNNO, een adviesbureau uit Utrecht, dat hij samen met Robert-Jan Snijders oprichtte.

Daarvoor was Van Walstijn circa zeven jaar in dienst bij Twynstra Gudde, waar hij de rol van Managing Partner voor de ICT-praktijk bekleedde. Eerder in zijn loopbaan werkte Van Walstijn als Business Unit Manager voor ICL Fujitsu en als Management Consultant bij Digital Equipment Corporation, waar hij zijn loopbaan startte na het behalen van zijn drs. in Biologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Marco van Walstijn - YNNO

Na ruim vier jaar weg geweest te zijn, is Van Walstijn onlangs teruggekeerd bij YNNO. Bij het boutique adviesbureau, dat gespecialiseerd is in onder meer het ontdekken, definiëren en implementeren van nieuwe manieren van werken, vervult hij sinds kort de rol van partner. Snijders laat weten “verheugd” te zijn met de terugkeer van Van Walstijn: “We waren vier jaar geleden heel trots dat hij voor deze unieke functie bij de Dienst Koninklijk Huis werd gevraagd, maar zijn ook weer erg blij dat hij terug is nadat hem vorige week via een Koninklijk Besluit een eervol vertrek is gegund.”

Over de rol die Van Walstijn als Partner weer zal oppakken vertelt Snijders: “Marco gaat zich vooral bezighouden met de markt en vraagstukken op het gebied van digitale transformatie, digitaal werken (zijn oude hobby) en integrale nieuwe werken projecten, programma’s en is ook in voor interim management klussen. Daarnaast gaat hij een belangrijke bijdrage leveren aan de visieontwikkeling binnen YNNO om ons bureau (nog) meer smoel te geven in de markt.” De terugkomst van Van Walstijn moet volgens Snijders voor een verdere versnelling en versteviging zorgen in de groei van YNNO.