Ex Twynstra partner wordt IT Directeur Koninklijk Huis

10 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Koning Willem-Alexander heeft sinds zijn beëdiging en inhuldiging een groot gedeelte van zijn nieuwe hofhouding benoemd. Die moet het nieuwe koningschap op de kaart zetten en stabiliteit garanderen. Onder de nieuwe hofleden bevindt zich ook Marco van Walstijn, voormalig partner van Twynstra Gudde. Marco van Walstijn is aangesteld als Directeur Informatietechnologie (ICT), een positie die hij al sinds 1 maart 2012 interim bekleedde.
 
Het Nederlandse hof is de hofhouding van de Koning van Nederland. De koninklijke hofhouding telt zo'n 300 medewerkers, verdeeld over het Civiele Huis en het Militaire Huis. Het hof werkt zeer nauw samen met de zogeheten bevriende diensten: het Kabinet van de Koning, de Rijksvoorlichtingsdienst en de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging.

Marco van Walstijn studeerde Biologie in Amsterdam en was na zijn studie 10 jaar werkzaam in de IT-sector bij ICL en Digital Equipment Corporation. Vanaf 1994 werkte hij als partner en later managing partner voor Twynstra Gudde op het snijvlak van organisatieadvies en ICT. In 2001 verliet hij het organisatieadviesbureau om YNNO op te richten, een boutique advieskantoor uit Utrecht gespecialiseerd in nieuwe manieren van werken.