Talent&Pro en i4talent betreden markt voor legal en digital professionals

01 augustus 2017 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee Nederlandse detacheerders hebben hun vleugels uitgeslagen naar nieuwe markten. i4talent lanceert de nieuwe unit i4talent Digital, waar Cristel Schoemaker leiding aan zal geven. Talent&Pro heeft besloten zijn portfolio aan te vullen met juridische professionals en doet dit via de nieuwe business unit Legal. 

De Nederlandse detacherings- en uitzendbranche – een markt die goed is voor een omzet van ruim €10 miljard – groeit. Volgens cijfers van brancheorganisatie ABU heeft de branche het afgelopen halfjaar een omzetgroei van 6% doorgemaakt. Onder de belangrijkste spelers in de markt bevinden zich onder meer Randstad, USG People en Adecco Group.

Twee relatief jongere spelers zijn Talent&Pro en i4talent. Ook deze bureaus leveren een bijdrage aan de groei van de Nederlandse detacheringsmarkt – beiden lanceerden recent een nieuwe business unit om nieuwe segmenten aan te boren. 

i4talent

Nadat eerder dit jaar de unit Control werd gestart, heeft i4talent de nieuwe unit Digital gelanceerd. Op deze manier wil de detacheerder inspelen op de steeds grotere rol die data en digital spelen binnen bedrijven, zeker ook binnen de financiële- en Control-sectoren die al werden bediend door i4talent. Danielle Kleyheeg, oprichtster en eigenaresse van i4talent, geeft aan voortdurend bezig te zijn met de verdere groei van het bedrijf. Haar strategie daarbij is om diverse separate units op te richten, die allemaal hun eigen BV zijn.

i4talent richt nieuwe unit voor Data-professionals op

“Op deze manier kan iemand vrij laagdrempelig zijn of haar eigen bedrijf starten, krijgt hulp, gebruikt onze goede naam en heeft daardoor een goede start. Het is iets heel anders dan vanaf je zolderkamertje ergens beginnen. Hier start je meteen en word je in het diepe gegooid, echt ondernemen dus”, aldus Kleyheeg, die afgelopen maand werd opgenomen in de The Next Women 100 lijst. 

De nieuwe unit zal worden geleid door Cristel Schoemaker, die vorig jaar met Kleyheeg in contact kwam. Vrij snel ontstond het concrete plan om een nieuwe unit te beginnen. Gezien de (gedeeltelijke) focus van i4talent op financieel talent en het toenemende belang van data binnen deze sector, werd al snel duidelijk dat data een mooie aanvulling zou vormen op het aanbod van de detacheerder. 

De detacheerder merkt bovendien op dat de relevantie van business analytics binnen organisaties steeds breder wordt onderkend. “Uiteindelijk moet het één platform zijn waar alle informatie samenkomt en als kant en klare brokken uit komt d.m.v. goede rapportages en dashboards. Het is vaak de uitdaging om grote hoeveelheden data uit verschillende bronnen samen te brengen in de juiste tool, zodat uiteindelijk beslissingen genomen kunnen worden op basis van feiten en niet op aannames”, aldus i4talent.

Het is de bedoeling om op korte termijn een groep professionals op te bouwen die bij i4talent op de loonlijst staan, zoals Business Analisten, BI Consultants, Forecasters, Informatie Analisten of Database Marketeers. De kandidaten hebben allemaal minimaal een HBO-opleiding afgerond en beginnen aan een traineeship van een jaar waarin de focus uiteraard op digitale data ligt. 

Talent&Pro

Ook Talent&Pro zette recentelijk een nieuwe business unit op. Met de oprichting van de unit Legal geeft Talent&Pro antwoord op de groeiende vraag naar juridische professionals – zowel binnen Talent&Pro zelf als bij de andere labels van Redmore Group* werd de laatste tijd steeds vaker gevraagd naar juridische expertise. In de financiële dienstverleningssector krijgen onder meer banken, verzekeraars, hypotheekverstrekkers en pensioenfondsen de komende jaren met steeds meer wetten en regels te maken – zoals bijvoorbeeld de Wet financieel toezicht (Wft), de Pensioenwet, MiFID II, Basel IV, Solvency II en de Wet bescherming persoonsgegevens.

Met de unit zegt Talent&Pro zijn klanten voortaan beter te kunnen helpen bij juridische vraagstukken binnen de financiële dienstverlening. Daarnaast is men met de nieuwe unit ook geïnteresseerd in uitbreiding naar nieuwe markten binnen de publieke sector, waarbij onder meer wordt gedacht aan overheid en zorg. Hierbij denkt Talent&Pro ervan te kunnen profiteren dat Legal nu een zelfstandige businessunit vormt. Hierdoor “snijdt het mes aan twee kanten”: er is meer focus op de ontwikkeling van de juridische professionals van de detacheerder en zo ontstaat tegelijk een “beter en completer aanbod van juridisch talent om dienstverleners in de financiële sector te ontzorgen”. 

Talent&Pro breidt uit met Legal business unit

De nieuwe unit telt inmiddels twintig medewerkers en heeft daarmee meteen een stevige zelfstandige plek gekregen binnen de organisatie. Hieronder bevinden zich verscheidene specialisten, zoals junior jurist, staff jurist, legal support en compliance medewerker. Jolene van Gent, Unit Manager Legal bij Talent&Pro, geeft toelichting: “We hebben binnen de unit Schade, Zorg & Inkomen een aantal juristen in dienst die tot op heden deze legal rollen oppakten. We merken dat we hier succesvol in zijn en met hen de juiste match weten te maken tussen vakinhoudelijke én juridische kennis. De vaardigheden die zij vanuit Talent&Pro meekrijgen zijn van grote toegevoegde waarde. De vraag naar goede juristen met het juiste dna is inmiddels zó groot, dat we besloten hebben dit te formaliseren in een nieuwe unit.”

De talenten, die met een juridische achtergrond binnenkomen op de nieuwe unit, worden bij Talent&Pro opgeleid met de benodigde competenties en inhoudelijke kennis over de financiële dienstverlening, zodat ze na afloop klaar zijn om ingezet te worden bij opdrachtgevers. Jolene van Gent: “Door onze flexibele schil krijgen onze klanten altijd enthousiaste, hardwerkende mensen in huis mét inhoudelijke kennis en een frisse blik. Kenmerkend voor onze medewerkers is dat ze om zich heen kijken, resultaatgericht zijn en meer oppakken dan van hen verwacht wordt”.

* Redmore Group is in 2014 ontstaan uit een fusie tussen Talent&Pro en Triple A (Risk Finance & Data Science). Inmiddels behoren ook Triple S Unlimited (IT-dienstverlener) en Profource (financiële dienstverlener) tot de groep. Tot de klanten behoren onder meer alle grote financiële instellingen in Nederland.