Rene van den Berk versterkt strategie adviesboutique Synergie

10 juli 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Synergie, een adviesbureau gespecialiseerd in strategische vraagstukken, heeft er een nieuwe partner bij: Rene van den Berk. De voormalig EY en Accenture adviseur wordt het achtste teamlid van het boutique kantoor uit Utrecht. 

Klant- en merkstrategie vormen voor Rene van den Berk de rode draad in zijn carrière. Zo deed hij een Master in Marketing Strategie en werkte hij als productmanager bij verzekeraar Movir en bij de verzekeringstak van de ANWB. Gedurende zijn meer dan zes jaar in de consultancywereld bij Atos Consulting, Accenture en EY zocht hij vanuit zijn bedrijfskundige achtergrond in zijn advieswerk altijd de invalshoek van de klant en de medewerker. 

In zijn meest recente rol was hij Manager binnen de Digital Advisory in Financial Services praktijk van EY – een tak van het Big Four kantoor die digitale consultancydiensten levert aan banken, verzekeraars en overige financiële instellingen. 

Rene van den Berk - Synergie

Per 6 juni heeft Van den Berk de overstap gemaakt naar een boutique adviesbureau. Over de overstap naar Synergie uit Utrecht zegt hij: “De focus van Synergie op de identiteit van organisaties heeft me aangetrokken.” Volgens hem is dat vertrekpunt vaak onvoldoende helder in organisaties, met als gevolg dat het voor klanten en medewerkers lastig is om een invalshoek te kiezen. “Dit zorgt voor onduidelijkheid over besluiten en/of projecten voor medewerkers en een onduidelijke meerwaarde van een organisatie voor klanten.” Voor Van den Berk was dit een reden om zijn adviesrichting bij te stellen door bedrijven te helpen hun identiteit en drijfveren te (her)vinden en zo hun toegevoegde waarde in de markt en maatschappij te optimaliseren.

Van den Berk neemt ruime ervaring in veranderingstrajecten binnen de corporate advieswereld en binnen de financiële dienstverlening met zich mee naar Synergie. Over de nieuwste aanwinst stelt het kantoor, “Met zijn analytische vaardigheden, zijn mensgerichte invalshoek en ruime kennis van organisatieontwikkeling is Rene een welkome aanvulling op het team van Synergie.” 

Met de aanstelling van de nieuwe adviseur telt Synergie, een adviesbureau dat zich positioneert als een partij die organisaties helpt te transformeren om hun impact te vergroten voor hun medewerkers, klanten en de maatschappij, acht medewerkers. Vijf daarvan zijn partner – naast Van den Berk zijn dat Joris van Zoelen, Peter van Steensel, Jelmer van der Meulen en Janneke Zuidhof.