Veerle Crijns en Karst Jan de Jong aan de slag bij Vintura

05 juli 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zorg en Life Sciences specialist Vintura heeft het adviesteam uitgebreid met twee nieuwe professionals. Karst Jan de Jong, voormalig Management Consultant binnen Accenture Consulting, is aangesteld als Senior Consultant en Veerle Crijns, hiervoor Senior Associate bij Parthenon-EY, is gestart als Consultant.

Als afgestudeerd biomedisch technoloog (Rijksuniversiteit Groningen) heeft Karst Jan de Jong uit eerste hand ervaren wat de impact van zorg en ziek zijn is op het welzijn van mensen. “Hier heb ik ook geleerd hoe je oplossingen kunt ontwerpen waar de klant of patiënt echt iets aan heeft”, vertelt hij over die periode.

Met deze ervaring in het zorgdomein op zak kwam De Jong na het behalen van zijn Master in 2012 terecht bij Accenture. Aanvankelijk was hij als stagiair betrokken bij de jaarlijkse Accenture Innovations Awards in de Health & Public Service sector. Vervolgens trad hij in dienst als Analyst binnen de Communication, Media & Technology industry practice van Accenture Consulting. Binnen diezelfde tak groeide hij door tot Management Consultant, een functie die hij tot voor kort vervulde.

Inmiddels heeft De Jong Accenture verruild voor Vintura
, met circa 25 consultants in dienst een management consultancybureau met een focus op de sectoren Gezondheidszorg en Life Sciences. Aangesteld als Senior Consultant werkt De Jong aan projecten variërend van (digitale) strategieontwikkeling, procesoptimalisatie en change management. “Ik heb hierbij geleerd om problemen en analyses te structureren en creatieve oplossingen te bedenken. Ik maak graag de connectie tussen de details en het grotere (strategische) plaatje, in nauwe samenwerking met het team van de klant”, aldus De Jong over zijn nieuwe rol.

Karst Jan de Jong en Veerle Crijns - Vintura

Gevraagd naar de motivatie achter zijn overstap geeft De Jong tenslotte aan: “Ik heb voor Vintura gekozen vanwege de heldere kijk op de markt en de rol van Vintura daarin. Dit komt naar voren in hun missie: Creating meaningful impact in healthcare together. Tot nu toe zijn de verwachtingen ruimschoots waargemaakt.”

Veerle Crijns studeerde in 2014 af in Technische Natuurkunde aan de TU Eindhoven. Gedurende haar opleiding is ze vertrouwd geraakt met complexe vraagstukken en analytische oplossingen. Na het behalen van haar Master sloot ze zich aan bij Parthenon-EY (voorheen OC&C Strategy Consultants), waar ze tot voor kort als Senior Associate verbonden was. Als strategie consultant heeft Crijns de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan in het adresseren van complexe vraagstukken, zoals portfolio-optimalisatie, operational excellence en potentiële acquisities.

Begin deze maand was het tijd voor een nieuwe uitdaging en Crijns besloot de overstap te maken naar Vintura, dat als zorgconsultancy haar expertise inzet voor onder meer zorg-, farmaceutische en medische organisaties om hun resultaten continu te verbeteren. Aangesteld als Consultant denkt Crijns een waardevolle aanvulling te zijn voor het team. Zo geeft ze aan: “Ik voeg waarde toe door goed te luisteren en zo tot de kern van een vraagstuk te komen. Met een analytische en persoonlijke inslag ondersteun ik de klant om samen een passend antwoord te vinden.” 

Enthousiast vertelt Crijns over haar nieuwe werkgever: “Vintura maakt indruk op mij door de openhartige gesprekken, de nadruk op ‘samen met de klant’ en de wil om écht impact te maken. In onze projecten kijken we verder dan alleen de klant, door focus op zinnige zorg en waarde toevoegen voor de patiënt.” Ze besluit: “Ik krijg het meeste energie van gezamenlijke doelen en oprecht contact, met mijn collega’s én met de klant. Ik voel me verantwoordelijk voor mijn team en ons doel, en houd van een praktische aanpak om dit doel te bereiken. In een team wil ik graag verbinden en samen groeien, het beste uit de groep halen.”

Eind juni werd Vintura al versterkt door de komst van Lieven Annemans, de professor in gezondheidseconomie heeft zich als Associate partner verbonden.