Professor in gezondheidseconomie verbindt zich aan Vintura

29 juni 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Lieven Annemans, professor in gezondheidseconomie, heeft zich als associate partner verbonden aan Vintura. Annemans gaat als onafhankelijk deskundige intensief samenwerken met de adviseurs van het consultancybureau, waarbij hij zich met name zal richten op advies bij complexe market access vraagstukken aan internationaal opererende Life Sciences organisaties. 

Lieven Annemans is professor in de Gezondheidseconomie aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent, een van de meest vooraanstaande academische instituten in de Benelux. Annemans beschikt over ruime internationale ervaring binnen diverse medische domeinen. Naast academicus, is hij de voormalig president van de Internationale vereniging voor Farmaco-economie (ISPOR), auteur van meer dan 300 internationale wetenschappelijke publicaties omtrent gezondheidseconomie, voormalig kabinetsadviseur en consultant. 

Vintura, een consultancybureau dat is gespecialiseerd in de Europese zorgsector, farma en medical devices, werkte al enige tijd met Annemans samen. Voortbouwend op de succesvolle samenwerking hebben de twee partijen besloten om hun band verder te formaliseren – de hoogleraar in gezondheidseconomie is door het advieskantoor benoemd tot associate partner.

Lieven Annemans verbindt zich aan VinturaBas Amesz, partner bij Vintura: “Lieven brengt waardevolle kennis en internationale ervaring in op het terrein van health economics en Value-Based Healthcare (een van de speerpunten van het bureau, red.). Door de krachtenbundeling vergroten we de impact die we kunnen hebben op de zorg door het adviseren en ondersteunen van zorginstellingen, de industrie en overheid. Hiermee leveren we gezamenlijk een bijdrage aan het verwezenlijken van universele en eerlijke toegang van de patiënt tot (nieuwe) therapieën.” 

Naast zijn expertise wordt Annemans door Amesz geprezen om zijn persoonlijke capaciteiten. “De persoon Lieven Annemans is ook een waardevolle toevoeging voor ons team: hij is een bevlogen ‘thought leader’ met een no-nonsens aanpak met wie het plezierig samenwerken is.”

Annemans over zijn nieuwe uitdaging: “één van de grote uitdagingen in de zorg is patiënten toegang verlenen tot medische innovaties. Door de synergie tussen mijn academisch werk en de realiteit van concrete dossiers via Vintura hoop ik hieraan meer dan ooit een bijdrage te leveren.” Naast zijn advieswerkzaamheden voor Vintura bekleedt Annemans aan de Universiteit Gent de Leerstoel “gezond en gelukkig leven” in samenwerking met Deltla Lloyd Life. 

Vintura is in 2000 opgericht. Het adviesbureau uit Baarn is vandaag de dag een vertrouwd partner voor vele organisaties in de zorg en life sciences op het gebied strategie-ontwikkeling, Value-Based Healthcare en implementatie.