Wim Welters verruilt EY Montesquieu voor Enigma Consulting

21 juni 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Enigma Consulting heeft Wim Welters aangetrokken als Senior Consultant Treasury & Cash Management. In zijn nieuwe rol draagt Welters bij aan de verdere groei en uitbouw van de treasury dienstverlening van het adviesbureau.

Wim Welters is een professional met meer dan twintig jaar ervaring. De afgelopen zes jaar was hij werkzaam voor EY Montesquieu, een advieskantoor op het gebied van finance en risk management. Welters startte er in 2011 als Adviseur en groeide er uit tot Manager, waarbij hij zich vooral specialiseerde in financieel advies, treasury en risicomanagement. 

In de zeven jaar daarvoor werkte Welters voor bierbrouwer Bavaria, en was onder andere verantwoordelijk voor debiteurenbeheer, kredietrisico’s, vastgoedbeheer, relatiemanagement en acquisities. In zijn vroege loopbaan werkte hij zo’n vier jaar als optiehandelaar, na het behalen van een Bachelor in Bedrijfseconomie aan Hogeschool Zuyd. Afgelopen jaar rondde Welters tevens een Master in Treasury Management af aan de VU in Amsterdam.

Wim Welters - Enigma Consulting

Recent besloot de manager tot een volgende carrièrestap: “Een prachtige uitdaging bij Enigma Consulting, waar ik mag bijdragen aan de verdere groei en het uitbouwen van de treasury dienstverlening.” De dienstverlening van het bureau bestaat onder meer uit het verrichten van treasury scans voor bedrijven evenals ondersteuning op het gebied van financieel risicomanagement. “De praktijk leert dat hiermee substantiële besparingen kunnen worden gerealiseerd en waarde wordt toegevoegd. Verder verrichten wij interim treasury services en zijn partner van BELLIN, waarbij treasury management systeem tm5 in de markt wordt gezet en geïmplementeerd voor bedrijven. Bedrijven die niet over een treasury afdeling beschikken bieden we ondersteuning middels onze treasury support desk waarbij deze bedrijven onze treasury expertise aan boord halen.” 

Ook helpt Enigma Consulting CFO’s en financieel managers met het verhogen van de strategisch waarde van hun treasury activiteiten – om beter tegemoet te komen aan de veranderende market en verwachtingen vanuit de business. 

Met de komst van Welters, die de rol van Senior Consultant Treasury & Cash Management op zich neemt, werken er inmiddels meer dan 35 professionals bij Enigma Consulting. Het advieskantoor uit Zeist is verder, naast Treasury, gespecialiseerd in Payments, Risk & Compliance, Digitalisation & Customer Interaction, en werkt voor zowel de bankensector als grote corporates.

Eind vorig jaar werd Enigma Consulting versterkt door Robin Jansen
, die vanuit de bankensector de overstap maakte naar het adviesbureau.