World Economic Forum voegt Sia Partners toe tot partnernetwerk

12 mei 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het World Economic Forum (WEF), een gerenommeerd netwerk dat zich inzet voor ontwikkeling en publiek-private samenwerkingen wereldwijd, heeft Sia Partners toegelaten tot zijn partnernetwerk. Met deze stap schaart Sia Partners zich tussen een select gezelschap van de meest invloedrijke bedrijven ter wereld, waaronder ook top consultancybureaus als McKinsey & Company, The Boston Consulting Group, de Big Four en Accenture.

Sinds de oprichting begin jaren ’70 door de Duitser Klaus Schwab, is het World Economic Forum (WEF) uitgegroeid tot een van ’s werelds meest bekende netwerken en platformen waar leiders uit overheden, onderwijsinstellingen en de private sector samenkomen. Gedurende het jaar organiseert WEF overal ter wereld diverse grootschalige evenementen waaronder de jaarlijkse winter meeting in het Zwitserse Davos. Daarnaast doet het WEF – als onderdeel van haar ‘Shaping the future of’-programma, onderzoek naar uiteenlopende economische en maatschappelijke vraagstukken.

Het WEF wordt bij zijn missie – de wereld verbeteren – ondersteund door een meerderheid van de meest noemenswaardige en betekenisvolle organisaties ter wereld. Deze partners/leden worden aan boord gehaald om te ondersteunen bij projecten en initiatieven – online en offline – om regionale, systemische en industrievraagstukken aan te pakken. Momenteel heeft het WEF wereldwijd ongeveer 1.000 partners – alleen de beste bedrijven en kennisleiders krijgen toegang tot het ledenprogramma is.

Zoals het WEF het zelf omschrijft: “World Economic Forum leden vertegenwoordigen vooraanstaande bedrijven die behoren tot de beste innovators, marktbewerkers, disruptors, niche marktleiders en regionale toppresteerders ter wereld. Het zijn bedrijven die de economie vooruit helpen, die bijdragen aan maatschappelijke welvaart en zorgen voor transformatie van complete industrieën en regio’s.”

Sia Partners sluit zich aan bij partnernetwerk van het World Economic Forum

Sia Partners sluit zich aan

Een van de meest recente bedrijven die zich aan het partnernetwerk van het WEF heeft aangesloten is Sia Partners, een van oorsprong Frans managementconsultancybureau met zijn hoofdkantoor in Parijs. Het consultancybureau, dat werd opgericht in 1999, beschikt momenteel over een personeelsbestand van meer dan 850 consultants die werkzaam zijn vanuit twintig kantoren wereldwijd, waaronder een kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Matthieu Courtecuisse, CEO en oprichter van Sia Partners, geeft in een reactie aan “vereerd” te zijn met de uitnodiging van het WEF, en dat hij deze ziet als een erkenning voor de groeiende impact van zijn bureau. “Sia Partners heeft zich volledig achter de missie van het WEF geschaard, zeker in deze tijden van opkomend populisme en protectionisme.”

Voor Sia Partners biedt het partnerschap met het WEF een uitgelezen kans om haar expertise en visie aan business leiders te kunnen presenteren. Het partnership stelt het bureau in staat om te investeren in de regionale meetings van het WEF, waarbij de focus in eerste instantie uitgaat naar meetings in Azië, Afrika en het Midden-Oosten. In deze regio’s beschikt Sia Partners momenteel over zeven kantoren: in Casablanca, Marokko; Hong Kong; Abu Dhabi en Doha, Verenigde Arabische Emiraten; Riyad, Saoedi-Arabië; Singapore en Tokio.

In het eerste jaar van haar WEF lidmaatschap zal Sia Partners het Middle East & North Africa Forum in Jordanië bijwonen, dat plaatsvindt van 19 tot 21 mei 2017, evenals de jaarlijkse bijeenkomst van het New Champions forum in Dailan, China (27-29 juni 2017; circa 2.000 deelnemers). “We zullen de kans krijgen om samen met overheden en bedrijven te investeren in regionale en wereldwijde ontwikkeling”, legt Courtecuisse uit.

Select aantal consultancybureaus

Vanuit een adviesbranche perspectief sluit Sia Partners zich aan bij een selecte groep van de meest invloedrijke consultancykantoren ter wereld. Slechts 25 adviesbureaus mogen zichzelf partner van het WEF noemen, waarvan elf de status van ‘strategic partner’ hebben verkregen, het meest prestigieuze niveau van het partnership programma. De volgende bureaus zijn als strategic partner aangesloten: A.T. Kearney, Accenture, Bain & Company, The Boston Consulting Group, Deloitte, EY, KPMG, Marsh & McLennan Companies (het moederbedrijf van Oliver Wyman, Marsh, Mercer, NERA Economic Consulting, Guy Carpenter), McKinsey & Company en PwC (inclusief Strategy&).