Sia Partners opent consultancykantoor in Amsterdam

07 september 2009 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sia Partners, een internationaal adviesbureau met circa 300 consultants, heeft een kantoor geopend in Amsterdam. Managing Director wordt Robert Jan van Vliet, die de overstap maakt van Accenture, waar hij Senior Manager was in de Energy, Utilities and Chemicals praktijk. Sia Partners gaat zich in Nederland in eerste instantie richten op de energiemarkt.

Sia Partners is in 1999 opgericht in Parijs, Frankrijk. Het consultancykantoor positioneert zich tussen de consultancy bureaus die strategie ontwikkelen enerzijds (bijv. McKinsey, BCG) en de system integrators (bijv. Capgemini, Logica) die de uitgewerkte en uitgevoerde strategie vertalen in systemen anderzijds. Door deze positionering behouden we een volledig onafhankelijke positie van genoemde partijen. Naast het kantoor in Parijs heeft Sia Partners kantoren in Brussel, Milaan, Rome en Casablanca.

Sia Partners

Focus op energiemarkt
Sia Partners heeft zich in de afgelopen 10 jaar toegespitst op een aantal sectoren, waarbij de voornaamste zijn Energy & Utilities (meer dan 100 consultants) en Financiële Dienstverlening (90 consultants). De meeste projecten van Sia Partners vertalen strategie in een heldere implementatie. In Nederland gaat het adviesbureau zich in eerste instantie concentreren op Energy. Ambitie is om vanaf 2011 ook actief te zijn in de Financiële Dienstverlening.