Thijs de Groot versterkt Stevin Technology Consultants

05 mei 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Stevin Technology Consultants heeft zich versterkt met Thijs de Groot. De Groot, die hiervoor werkzaam was bij ASML, is bij het technologie consultancybureau uit Baarn gestart als consultant.

Thijs de Groot heeft in 2014 zijn master in werktuigbouwkunde aan de TU Delft afgerond. Na zijn afstuderen ging De Groot aan de slag als Management Trainee bij talentontwikkelaar ORMIT. Hij nam deel aan het technische traineeship, waarin hij onder meer opdrachten heeft vervuld bij War Child als New Business Consultant en bij DSM als Project Support bij de Engineering Plastics-afdeling. In zijn laatste opdracht vanuit ORMIT was De Groot werkzaam als Product and Integration Program Management Officer EUV bij halfgeleiderfabrikant ASML.

Stevin Technology Consultants

Per 1 maart is Thijs de Groot als consultant in dienst getreden bij Stevin Technology Consultants. Stevin Technology Consultants is een management en technologie consultancybureau uit Baarn dat zich hoofdzakelijk richt op vraagstukken in de publieke infrastructuur. Tot het klantenbestand van het bureau behoren onder meer vervoersbedrijven als de NS en RET, en netbeheerders als Stedin, Liander en Alliander.

Thijs de Groot, Stevin Technology Consultants

In zijn nieuwe functie bij Stevin Technology Consultants gaat De Groot zich richten op vraagstukken op het snijvlak van business en technologie. Hij vertelt: “Door mijn studie werktuigbouwkunde heb ik een brede technische kennis en interesse opgebouwd. Deze zet ik graag in op het raakvlak van technologie en business.” 

Een van de belangrijkste beweegredenen voor De Groot om consultant te worden was de dynamiek. “Ik geniet van afwisseling. Het ene moment breng ik graag de juiste mensen bij elkaar en zorg ik dat we samen in de juiste richting werken, het ander moment verdiep ik me graag in een analytisch, complex probleem.”

Met de komst van De Groot telt het team van Stevin Technology Consultants bijna 30 professionals. Het bureau staat onder leiding van Algemeen Directeur Albert-Jan Egmond, die het bureau in 2007 heeft opgericht. Hij wordt bijgestaan door Operationeel Directeur Jelmer de Wilde en Commercieel Directeur Frank Broos.