Mitopics steunt goede doelen Kika, Mirembe en Kledingbank Altena

27 maart 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mitopics heeft als onderdeel van zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) beleid donaties gedaan aan drie goede doelen: Stichting Kika, Stichting Mirembe en Stichting Kledingbank Altena. 

Gevestigd in Gouda en met ongeveer vijftien professionals in dienst is Mitopics een IT-adviesbureau met technische, bedrijfskundige en juridische expertise, dat onder andere is gespecialiseerd in strategiebeleid, inkoop en aanbesteding, contractmanagement en beoordelingstrajecten. 

In plaats van het versturen van kerstkaarten of het kopen van relatiegeschenken, besloot Mitopics eind vorig jaar om geld te reserveren voor donaties aan verschillende goede doelen. Het adviesbureau besloot drie non-profit instellingen te ondersteunen met een bijdrage: Stichting Kika, Stichting Mirembe en Stichting Kledingbank Altena.

Stichting Mirembe

Stichting Mirembe steunt medische, educatieve en sociale projecten in Oeganda en wil bijdragen aan het verbeteren van de woon- en leefsituatie van de armsten en hun onafhankelijkheid bevorderen. Mitopics ondersteunde met zijn donatie het project Change the Game. In dit project stond een deskundigheidsbevordering (Geef een hengel in plaats van een vis) centraal. Mede door de bijdrage van Mitopics kon het project van start gaan, dat besturen en managers van lokale partnerorganisaties helpt om hun doelen waar te maken. De scholingsprojecten richten zich op drie terreinen: het creëren van lokale steun, local fundraising (genereren van eigen inkomen) en organisatie & management.

Mitopics steunt goede doelen Kika, Mirembe en Kledingbank Altena

Kledingbank Altena

Het doel van de Stichting Kledingbank Altena is kleding en kledingaccessoires aan te bieden aan mensen die dit (tijdelijk) niet zelf kunnen bekostigen. In een reactie op de steun van Mitopics liet Kledingbank Altena weten: “Mede door deze bijdrage van Mitopics worden we als Kledingbank Altena in staat gesteld bij te dragen aan een stukje welzijn van momenteel ongeveer honderd gezinnen uit het Land van Heusden en Altena (Noord-Brabant, red.).”

In het bijzonder zal de bijdrage van Mitopics gebruikt worden voor de incidentele aankoop van kinderkleding en dan vooral voor jongens. De Kledingbank schrijft: “Met jullie gift kunnen we de komende tijd jongens voorzien van kleding die ze hard nodig hebben en waar ze heel blij mee zullen zijn. Jullie gift geeft ons weer een extra stimulans om als stichting dit vrijwilligerswerk te blijven doen voor de noodlijdende mensen om ons heen.”

Stichting Kika

Stichting Kinderen Kankervrij (Kika) heeft als doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt de stichting zich op het geven van voorlichting.

De ondersteuning van Mitopics kwam ten goede aan ‘Team Sofie, een sponsorteam van fietsers dat ter nagedachtenis aan een meisje dat op elfjarige leeftijd overleed aan kanker, zal deelnemen aan de wielertocht Giro di Kika (25 t/m 30 juni 2017). “Kinderen horen geen kanker te hebben. En als ze het toch krijgen, horen ze daarvan te genezen. Dat is nu helaas vaak niet het geval. KiKa heeft als doel om de genezingskans naar 95% te vergroten. Dankzij resultaten uit afgerond onderzoek zijn specialisten ervan overtuigd dat ze nieuwe behandelmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en vriendelijker te behandelen”, aldus de Stichting.

“We zijn blij zo een steentje te kunnen bijdragen aan mensen die dat bijzonder kunnen gebruiken”, aldus Reinold van Bruggen, adviseur bij Mitopics, over hun donatie aan de drie goede doelen.