Bibi de Vries nieuwe Head of Benelux van Willis Towers Watson

16 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Willis Towers Watson Benelux heeft een nieuwe bestuursvoorzitter: Bibi de Vries. Het voormalig Tweede Kamerlid, dat sinds januari vorig jaar in dienst is bij de zakelijke dienstverlener, volgt Bart den Hartog op, die na 27 jaar bij Willis Towers Watson de overstap maakt naar het Zwitserse elipsLife.

Bibi de Vries (1963) was tot eind 2006 lid van de Tweede Kamer als vicefractievoorzitter van de VVD. In haar rol richtte zij zich onder andere op onderwerpen als pensioenen, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Gedurende haar politieke carrière was ze tevens voorzitter van de Tweede Kamercommissie voor de Rijksuitgaven en heeft ze zitting gehad in de parlementaire enquête naar de val van Srebrenica. Na een periode van negen jaar bij Achmea, waar zij verschillende directiefuncties vervulde, maakte zij in januari vorig jaar de overstap naar Willis Towers Watson als senior consultant business development. 

Per 15 maart heeft De Vries de leiding gekregen over de Benelux-activiteiten van het wereldwijde consultancybedrijf. Ze neemt het stokje over van Bart den Hartog, die bijna drie decennia verbonden was aan de consultant, broker en solutions provider. Vanaf juli 2014 bekleedde hij de rol van Country Managing Director voor Nederland, en zo’n jaar geleden kreeg hij ook de verantwoordelijk over de Benelux regio. 

Bibi de Vries - Willis Towers Watson

Den Hartog had de wens om in het buitenland te werken – deze laat hij nu in vervulling gaan. Hij gaat als Chief Product Officer en lid van de Executive Board aan de slag bij elipsLife, een Europese levensverzekeringsmaatschappij gevestigd in Zürich, Zwitserland. Hij zal in zijn nieuwe rol naar verwachting nauwe banden behouden met zijn vorige werkgever: in Nederland is elipsLife een partner van LifeSight, de PPI van Willis Towers Watson. 

Paul Morris, die leiding geeft aan de West Europese praktijk van Willis Towers Watson, laat weten zeer bij te zijn met de benoeming van De Vries. “Zij is een zeer bekwame leider met een duidelijke visie over hoe Willis Towers Watson een nog steviger marktpositie gaat krijgen in de Benelux.”

Willis Towers Watson heeft wereldwijd circa 40.000 werknemers in meer dan 140 landen. Het bedrijf is ontstaan uit twee grote recente fusies: die tussen Towers Perrin en Watson Wyatt in 2010 en Willis Group en Towers Watson in 2015.