Voormalig Tweede Kamerlid Bibi de Vries naar Willis Towers Watson

18 januari 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Voormalig Tweede Kamerlid Bibi de Vries heeft zich verbonden aan Willis Towers Watson. In haar nieuwe rol is De Vries verantwoordelijk voor het commercieel relatiebeheer van de grote corporate klanten binnen de retirement-tak van het bureau.

Bibi de Vries (1963) is een Nederlandse ex-politica voor de VVD. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 1994 werd ze gekozen in het parlement. In mei 2003 werd ze gekozen tot vicefractievoorzitter van de VVD, en richtte zij zich onder andere op onderwerpen als pensioenen, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Gedurende haar politieke carrière was ze tevens voorzitter van de Tweede Kamercommissie voor de Rijksuitgaven en heeft ze zitting gehad in de parlementaire enquête naar de val van Srebrenica. In maart 2006 legde De Vries haar functie neer en werd ze opgevolgd door Edith Schippers, de huidige Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De afgelopen ruim negen jaar werkte De Vries bij Achmea waar zij verschillende directiefuncties vervulde op het gebied van relatiebeheer, waarbij haar focus lag op grootzakelijke klanten en multinationals. 

Per 1 januari 2016 heeft De Vries de overstap gemaakt naar de adviesbranche, en is ze aan de slag gegaan bij Willis Towers Watson. Ontstaan uit de fusie tussen Willis Group en Towers Watson (een deal van $18 miljard), is Willis Towers Watson met 39.000 werknemers in meer dan 120 landen een van de grootste zakelijke dienstverleners ter wereld. De Vries is bij de Nederlandse tak van het adviesbedrijf aangesteld als senior consultant business development. Haar werkzaamheden zullen zich met name centreren rondom de retirement dienstverlening van het bureau, waarbij ze haar pijlen vooral gaat richten op grote corporate klanten. 

“Het is voor ons erg waardevol dat wij Bibi in onze organisatie mogen verwelkomen. Zij heeft een zeer sterk netwerk en heeft in haar rijke carrière bewezen dat zij in staat is concrete resultaten te boeken,” aldus Andrew Davies, Practice Leader General Consulting Netherlands bij Willis Towers Watson.

Naast haar rol bij Willis Towers Watson is De Vries lid van de Raad van Advies bij het Koninklijk Actuarieel Genootschap.