Jeroen de Groot treedt toe als partner bij Adviesgroep Novius

07 februari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Jeroen de Groot is als aandeelhouder toegetreden tot het partnerteam van Novius. In de rol van partner zal De Groot zich primair richten op de Digital Business Transformation dienstverlening van het bureau.

De afgelopen tien jaar stond Jeroen de Groot als oprichter en directeur aan het roer van Process Express, een gecertificeerd organisatieadviesbureau dat zich richt op het praktisch toepassen van Business Process Management (BPM), oftewel procesdenken en procesdoen. Process Express is onder zijn leiding uitgegroeid tot een speler met een gevestigde naam in het BPM landschap – zo werd het bureau uit Haarlem tussen 2011 en 2013 drie jaar op rij door vakgenoten beloond met de BPM Award Benelux. 

Met ingang van 1 januari 2017 heeft De Groot zich aangesloten bij Novius, een adviesbureau uit Langbroek dat zich bezighoudt met de realisatie van bedrijfsdoelstellingen bij middelgrote en grote organisaties in verschillende bedrijfstakken. Marc Beijen, oprichter van Novius, laat weten dat hij erg blij is met de toetreding van de nieuwe partner. “Jeroen mag zich met recht een ‘thought leader’ in Business Process Management noemen.” Vanuit Process Express ontwikkelde De Groot een speciale aanpak voor het succesvol implementeren van BPM-trajecten (‘de prakthode ‘Grip’), ook heeft hij meer dan 50 artikelen, alsmede 2 boeken, over het onderwerp op zijn naam staan. 

Beijen laat verder weten dat de uitbreiding al enige tijd op het verlanglijstje van Novius stond. Het adviesbedrijf is steeds actiever in het digitale domein – diensten variëren van het ontwikkelen van digitale beleidsplannen en het vertalen van ambities naar verandertrajecten tot de daadwerkelijke implementatie van technologie en processen. De Groot heeft de taak gekregen om de visie van Novius op Digital Transformation verder handen en voeten te geven en om de praktijk verder uit te bouwen.  “Jeroen zal zich richten op de praktische vormgeving en implementatie van digitale strategie. Zijn pragmatische en creatieve aanpak is precies wat nodig is om complexiteit weer hanteerbaar te maken voor onze klanten”, aldus Beijen.

Jeroen de Groot - Novius

“Deze stap past precies bij mijn ambitie om mij te bewegen richting het onderwerp Digital Transformation, dat ik het liefst zo concreet en succesvol mogelijk maak voor mijn klanten. Precies zoals ik dat met BPM heb gedaan”, zegt De Groot over zijn motivatie om voor Novius te kiezen. 

De nieuwe aandeelhouder stelt dat hij verwacht te profiteren van de brede portefeuille en track record waar Novius op kan bogen binnen het veranderdomein. “In Novius vind ik de partij die in de volle breedte adviesdiensten levert voor klanten die op zoek zijn naar (digitale) Business Transformatie.” Hij wijst ook naar de kracht van het door Novius ontwikkelde Business Transformation Framework (een bewezen aanpak voor het realiseren van organisatieverbeteringen) – “het raamwerk is een ijzersterke en beproefde aanpak om te komen tot een verantwoorde en beheerste (digitale) transitie.” 

Beijen voegt toe dat De Groot ook op persoonlijk vlak goed matcht met het DNA van Novius. “Met zijn ervaring en enthousiasme is hij een uitstekende aanvulling op ons team”. De rest van de directie van Novius bestaat uit Hendrik Stadman Robaard, Tjerk Hobma, David de Graaf, Eric Broos, Tim Meewezen, Marc Beijen en Guido Bayens.