RadarAdvies lijft sociaal domein tak van Seinpost Adviesbureau in

31 januari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RadarAdvies heeft de sociaal domein tak van Seinpost Adviesbureau overgenomen. De overname is onderdeel van Seinpost’s besluit om zich te meer te richten op zijn kerndiensten, terwijl RadarAdvies door deze stap zijn track record in het sociaal domein kan versterken.

Met een team van ruim vijftig medewerkers, die werkzaam zijn voor gemeenten, diverse ministeries, uitvoeringsorganisaties en de Europese Commissie, is RadarAdvies een van de grotere adviesbureaus van ons land. Een van de grootste pijlers van het adviesbureau uit Amsterdam is het sociaal domein – zo adviseert RadarAdvies onder meer gemeenten met de transities waarmee ze binnen het sociaal domein te maken krijgen, ondersteunt het inkoopafdelingen met de inkoop van jeugdhulp en helpt het wijkteams bij de preventie van radicalisering in de samenleving.

Onlangs heeft RadarAdvies de sociaal domein praktijk van Seinpost Adviesbureau overgenomen. Seinpost Adviesbureau is ruim 25 jaar actief binnen de (semi-)publieke markt. Als gevolg van het afstoten van de tak wil het bedrijf uit Waalwijk zich meer gaan concentreren op de domeinen economie, ruimte, veiligheid en leefbaarheid. Seinpost Adviesbureau telt zon vijftien adviseurs, en is tevens het moederbedrijf boven ZKA Consultants & Planners, een economisch adviesbureau voor de vrijetijdseconomie dat sinds 2010 deel uitmaakt van het portefeuille.

RadarAdvies lijft sociaal domein tak van Seinpost Adviesbureau in“Seinpost heeft afgelopen jaren in het oog springende opdrachten uitgevoerd rondom het realiseren van betere jeugdhulp en integrale sociale teams”, aldus RadarAdvies in een persbericht over de deal. Het bureau heeft niet bekendgemaakt hoeveel consultants door de overstap zijn gelederen versterken – wel is bekend dat Mirte Loeffen, die binnen het management team van Seinpost verantwoordelijk was voor het sociaal domein werkterrein, de overstap maakt. “Mirte is een zeer bekwame senior, die eerder bij adviesbureaus BMC en Collegio werkte”, schrijft RadarAdvies. Loeffen is momenteel werkzaam voor gemeente Zutphen, waar ze het subsidiebeleid van Zutphen onder de loep neemt. Ook verzorgt ze diverse trainingen radicalisering binnen de Rijksoverheid. 

Seinpost wordt geleid door Lars Pijlman, die sinds 1998 in dienst is bij het bureau. “Wij danken Mirte voor haar tomeloze inzet, enthousiasme en grote bijdrage aan de bureauontwikkeling. Wij wensen haar alle succes toe met haar nieuwe uitdaging”, aldus Pijlman over de transactie. 

Vorige maand voegde RadarAdvies Christiaan Baillieux toe aan zijn sociaal domein praktijk – hij is afkomstig van BMC Advies, dat sinds kort onderdeel uitmaakt van Yacht, de interim en detachering tak van het beursgenoteerde Randstad.