BlinkLane Consulting en Gladwell Academy hosten SAFe Leadership Day

26 januari 2017 Consultancy.nl 5 min. leestijd

Op 10 maart 2017 organiseren BlinkLane Consulting en Gladwell Academy de Scaled Agile Framework Leadership Day. In het kader van het event halen zij Dean Leffingwell, grondlegger van het Scaled Agile Framework (SAFe) naar Nederland. Tijdens het eendaagse evenement krijgen bestuurders, die bezig zijn met de transformatie van hun organisatie via SAFe, de unieke kans hun inzichten te delen met andere top level executives. Daarnaast kunnen zij direct 1 op 1 in gesprek gaan met de SAFe grondlegger en van diverse executive learning en netwerkmogelijkheden profiteren.

‘The Scaled Agile Framework’ (SAFe) is een raamwerk dat grote organisaties in staat stelt een meer 'Agile way of working' te implementeren. Het model werd oorspronkelijk ontwikkeld door Dean Leffingwell, een Amerikaanse softwarebranche veteraan met ruim veertig jaar ervaring. Gedurende zijn loopbaan heeft Leffingwell tal van grote organisaties geholpen hun organisaties wendbaarder te maken en de juiste tooling en aanpakken te implementeren, die nodig zijn om grootschalige agile transformaties door te voeren. Met de SAFe aanpak* kunnen organisaties agile processen, die normaal gericht zijn op teamniveau, op ondernemingsniveau implementeren.

 SAFe Leadership DayOm bestuurders die leiding geven aan grote agile transformaties – op basis van SAFe – met elkaar in contact te brengen en van waardevolle inzichten te voorzien, organiseren BlinkLane Consulting en Gladwell Academy**, de opleidingenpraktijk van het Amsterdamse consultancybureau***, op 10 maart 2017 de Scaled Agile Framework Leadership Day. Het evenement vindt plaats op een bijzondere locatie in hartje Amsterdam, het Scheepvaartmuseum.

Scaled Agile Framework Leadership Day

Tijdens het evenement kunnen de aanwezige bestuurders onder meer inzichten opdoen rondom strategie-implementatie, het beheer en governance van een Lean-Agile portfolio, en leren wat de commerciële voordelen van het programma zijn en hoe een dergelijk programma wordt uitgevoerd. Daarnaast kunnen de deelnemers overige top-level executives ontmoeten van andere grote ondernemingen die op SAFe gebaseerde agile transformaties doorlopen en samen met hen relevante inzichten uitwisselen. Bovendien kunnen de bezoekers in direct contact komen met SAFe grondlegger Leffingwell, die tijdens het evenement als key note spreker fungeert en zijn best practices en toekomstige ontwikkelingen van SAFe implementaties met de aanwezige bestuurders zal delen. De aanwezigen zullen verder niet alleen op het intellectuele vlak worden uitgedaagd, maar er is ook aandacht voor de culturele en culinaire belevenis.

Voorzitter van de SAFe Leadership Day is BlinkLane Consulting Partner Eelco Rustenburg****, die (als Agile Master) zelf meer dan vijftien jaar ervaring heeft binnen het Agile domein
. Binnenkort mag Rustenburg zich bovendien Safe Program Consultant Trainer (SPCT) noemen. De SPCT certificering is de hoogst mogelijke certificering die door Scaled Agile wordt verleend en is bedoeld voor professionals die beschikken over uitstekende kennis, vaardigheden en ervaring hebben in het implementeren van agile trajecten binnen organisaties op basis van SAFe.

Rustenburg kijkt uit naar het evenement en wijst op het uitgebreide programma: “Tijdens de SAFe Leadership Day kunnen bestuurders deelnemen aan paneldiscussies en ‘high impact executive sessies’ en kunnen bovendien diverse presentaties en netwerksessies bijwonen. De dag wordt bovendien afgesloten met een exclusief diner, waar ook Dean Leffingwell aanwezig zal zijn.”

Dean Leffingwell en Eelco RustenburgDe SAFe Leadership Day is een ‘invitation-only’ evenement. Geïnteresseerd om hierbij aanwezig te zijn? Neem dan per email contact op met Aga Kwiecien of zie hier voor meer informatie.

* Het model is gebaseerd op het idee dat technologische (software) ontwikkelingen kunnen worden opgebroken in kleinere deeltjes, die in korte cycli (‘bursts’) uitgewerkt kunnen worden. Deze serie van cycli wordt in een end-to-end manier doorlopen (vereisten, codering, testen en uitvoering), ook wel ‘release trains’ genoemd. SAFe wordt wijdverspreid toegepast door zowel kleine als grote IT-teams.

** Gladwell Academy, de opleidingenpraktijk van BlinkLane Consulting, levert praktijkgerichte trainingen en masterclasses aan zowel publieke als private organisaties. Sinds eind 2016 is Gladwell Academy Gold Partner bij het wereldwijde Scaled Agile netwerk.

*** BlinkLane Consulting is een adviesbureau dat zich richt op ‘organisatietransformatie in een digitaal tijdperk’. Het bureau, dat onder meer werkt voor grote corporates als Philips, Air France/KLM, Achmea, Schiphol en Nationale Nederlanden, richt zich op vier thema’s: ‘Innovation & Venturing’, ‘Strategic Sourcing’, ‘Scaling Agile en ‘Digital Transformation’.

**** Rustenburg heeft gedurende zijn loopbaan onder meer Philips IT geholpen bij hun transformatie naar Scrum en Agile (2012 en 2013), waar hij samenwerkte met het Agile Center of Excellence en trainingen verzorgde voor meer dan duizend professionals. Rustenburg heeft zich ingezet voor grote organisaties, (senior) management en programma/project management en heeft volgens BlinkLane met zijn Agile workshops een sterk trackrecord opgebouwd in het veld.