MijnIBDcoach wint Vintura Healthcare Impact Award 2016

14 november 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Zorginitiatief MijnIBDcoach heeft de Vintura Healthcare Impact Award in de wacht gesleept. De winnaar ging met een geldprijs van €10.000 en vijf consultancy dagen expertise van initiatiefnemer Vintura naar huis.

Afgelopen donderdag vond de 2016-editie van Vintura’s Zorg en Life Sciences event plaats. Tijdens het event, bijgewoond door zo’n 50 bestuurders en senior managers uit de zorg en life sciences, werden de zogeheten ‘Healthcare Impact Awards’ uitgedeeld. Doelstelling van de prijs is om initiatieven die de zorg beter kunnen maken in het zonnetje te zetten. Drie concepten werden door de vakjury genomineerd voor de finale:

  • De 90 dagen methodiek van Ziekenhuisgroep Twente: een significante verbetering van de patiëntveiligheid binnen 90 dagen.
  • Familiaire Hypercholesterolemie van Stichting LEEFH: van bevolkingsonderzoek naar verzekerde zorg door de uitrol van regionale LEEFH centra.
  • MijnIBDcoach van onder andere Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland: een e-health tool die de verbinding legt tussen arts en patiënt, gekoppeld aan een wetenschappelijke database.

De finalisten mochten tijdens het evenement hun concept pitchen aan de jury en de vertegenwoordigers uit de zorg – uiteindelijk werd MijnIBDcoach verkozen tot winnaar. De initiatiefnemers van de e-health tool krijgen naast eeuwige roem, vijf consultancy dagen cadeau van Vintura, een adviesbureau uit Baarn, en een bedrag van €10.000 overgemaakt voor verdere ontwikkeling van het platform.

Ook de twee andere initiatieven gingen niet met lege handen naar huis. Na de stemming vonden er drie parallelle ronde tafel sessies plaats: één per genomineerde. Onder leiding van consultants van Vintura werden de deelnemers gestimuleerd om mee te denken over hoe de initiatieven nog verder verbeterd kunnen worden. De drie finalisten hebben in een reactie aan de organisatie laten weten dat ze zeer positief verrast door de waardevolle ideeën en scherpe vragen die ze ontvingen, en gaan aan de slag met de tips.

Het event werd afgesloten met een walking dinner en een borrel, waarbij er veel werd genetwerkt tussen de verschillende deelnemers.

Vintura kijkt met tevredenheid terug op het event, de zesde editie inmiddels. “De twee Vintura-waarden ‘verbinden’ en ‘verbeteren’ zijn in de praktijk gebracht. Wij danken alle deelnemers en kandidaten voor hun bijdrage aan het creëren van daadwerkelijke impact in de zorg.”

Een uitgebreide samenvatting van de dag, inclusief de filmopnames van de presentaties, volgt binnenkort op onze website van Vintura.