Vintura organiseert zesde editie Life Sciences en Zorg event

02 september 2016 Consultancy.nl

Op 10 november organiseert Vintura voor zijn relaties de zesde editie van het jaarlijkse Life Sciences en Zorg event, een middag gericht op inspiratie, co-creatie en ontmoetingen. Tijdens het event krijgen zorgprofessionals een platform om hun verbeter-initiatieven voor het zorgdomein, waarvan de waarde al is aangetoond in de praktijk, te presenteren. De mogelijk te winnen prijs is een (financiële) boost van Vintura, om de initiatieven verder te brengen en op te schalen en samen nog meer impact in de zorg te realiseren.

Opgericht in 2000 en met meer dan 25 consultants in dienst is Vintura een management consultancybureau met een focus op de sectoren Gezondheidszorg en Life Sciences. Het bureau richt zich op het ‘gezamenlijk realiseren van impact binnen de zorg’ en zet zijn expertise in voor onder meer zorg-, farmaceutische en medische organisaties om hun resultaten continu te verbeteren.

Ieder jaar organiseert Vintura een zorg- en life sciences evenement, waar senior management uit de sectoren Life Sciences en Zorg bijeenkomen om samen met elkaar de laatste trends en ontwikkelingen te bespreken, kennis te delen, met elkaar te leren en samen te werken. Tijdens de afgelopen jubileumeditie, gehouden in november 2015, waren er weer veel professionals aanwezig, waaronder ziekenhuisbestuurders, artsen, patiëntenorganisaties, vertegenwoordigers van de farmaceutische industrie, en producenten van medische apparatuur.

Vintura relatie eventOok dit jaar vindt het Life Sciences en Zorg Event plaats – op 10 november – met dit keer als centrale thema: ‘Creating Meaningful Impact in Healthcare Together’. Tijdens het event – de doelgroep bestaat uit relaties van Vintura die werkzaam zijn op senior of bestuursniveau – zal een podium gegeven worden aan teams van organisaties die goede initiatieven hebben ontwikkeld om de zorg nog beter te maken. Deze teams mogen hun verbeterinitiatieven presenteren en deelnemen aan rondetafel-discussies hierover, om zo kans te maken op een (financiële) boost van het adviesbureau (bestaande uit een geldprijs van €10.000 plus vijf consultancydagen van Vintura). “Zo kunnen de verbeterinitiatieven gezamenlijk een stap verder gebracht worden voor een nog grotere impact op de zorg”, legt Lidewey Verbaas uit, consultant bij Vintura en een van de organisatoren van het evenement.

Voor deelname aan het evenement komen uitsluitend teams in aanmerking, die met hun initiatief “échte waarde toevoegen aan het brede zorgveld”, legt Verbaas verder uit. Dus uitsluitend teams die:

  • In het afgelopen jaar (2015 – 2016) met een innovatief idee succesvol de kwaliteit van zorg hebben verbeterd en/of de kosten van zorg hebben verlaagd;
  • Senior management uit het brede zorglandschap (patiënten, ziekenhuizen, zorgverzekeraars, farmacie, innovatie/medical devices) willen inspireren met hun verhaal;
  • Samen met de boost van Vintura het initiatief willen verbeteren en opschalen;
  • Voldoen aan de overige selectiecriteria op het inschrijfformulier.

Aanmelden van initiatieven voor het Life Sciences en Zorg event kan per e-mail tot uiterlijk 30 september.