De finalisten voor de Vintura Healthcare Impact Award

28 oktober 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De finalisten voor de 2016-editie van de Vintura Healthcare Impact Award zijn bekendgemaakt. Het betreft initiatieven van Ziekenhuisgroep Twente, Stichting LEEFH en een groep van zorgorganisaties, met daarin onder meer CCVUN en het MUMC. De finalisten worden op 10 november, tijdens Vintura’s jaarlijkse Zorg en Life Sciences event, in het zonnetje gezet – dan zal ook duidelijk worden wie er met de prijs van €10.000 en vijf consultancydagen vandoor gaat.

De nieuwe prijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, geeft een podium aan teams van organisaties die goede initiatieven hebben ontwikkeld om de zorg nog beter te maken. In totaal hebben de afgelopen periode bijna vijftien initiatieven zich voor de award bij Vintura aangemeld. De concepten zijn eerder deze maand door een vakjury*, bestaande uit een mix van academici, zorgbestuurders en een partner van Vintura, geëvalueerd.

Om voor de award de beste inzendingen te kunnen selecteren heeft de vakjury getoetst in hoeverre de initiatieven voldeden aan de opgestelde criteria, waarbij impact, innovatie in de zorg en samenwerking centraal stonden. Uiteindelijk heeft de jury drie finalisten genomineerd, van wie de zorginitiatieven zich succesvol hebben bewezen in de praktijk. Het gaat om de volgende inzendingen:

  • De 90 dagen methodiek van Ziekenhuisgroep Twente: een significante verbetering van de patiëntveiligheid binnen 90 dagen.
  • Familiaire Hypercholesterolemie (FH) van Stichting LEEFH: van bevolkingsonderzoek naar verzekerde zorg door de uitrol van regionale LEEFH centra.
  • MijnIBDcoach van onder andere Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCVUN)**: een e-health tool die de verbinding legt tussen arts en patiënt, gekoppeld aan een wetenschappelijke database.

Alle drie de finalisten zullen tijdens Vintura’s Zorg en Life Sciences event, dat op 10 november plaatsvindt, hun initiatieven aan alle aanwezigen presenteren. Hierbij krijgen ze tijdens de diverse ronde tafelsessies met bestuurders en senior managers uit de zorg en life sciences waardevolle feedback op hun concepten. Vervolgens zullen de vakjury en het publiek een winnaar aanwijzen. De winnaar ontvangt een geldprijs van €10.000 en krijgt bovendien vijf consultancydagen van Vintura cadeau. 

De 2016-editie van Vintura’s Zorg en Life Sciences event heeft als thema ‘Creating Meaningful Impact in Healthcare Together’.

* De jury bestaat uit: Peter van der Meer (Raad van Bestuur Albert Schweitzer Ziekenhuis), Jasper van Grunsven (Managing Director Amgen), Cor Oosterwijk (Directeur VSOP) en Bas Amesz (Partner bij Vintura). 

** MijnIBDcoach is verder ontwikkeld in samenwerking met Ferring, Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC), Atrium Medisch Centrum en Orbis Medisch Centrum.