Ynformed en Hiemstra & De Vries winnen Microsoft Partner Award

09 november 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Ynformed en Hiemstra & De Vries hebben de Microsoft Innovation Partner Award in de wacht gesleept. De adviesbedrijven worden door Microsoft geroemd voor de bijdrage die ze leveren om data science meer bekendheid te geven binnen de publieke sector.

Elk jaar reikt Microsoft ‘Partner of the Year’ prijzen uit aan Microsoft partners die uitblinken op het gebied van innovatie, adoptie en hun bijdrage aan nieuwe toepassingen. Microsoft heeft volgens eigen zeggen meer dan 6.000 partners wereldwijd – de awards worden dan ook in meer dan 100 landen georganiseerd. 

Afgelopen maand vond ook in ons land de uitreiking van de 2016-editie van de Partner of the Year Awards plaats. Een van de awards – Innovation Partner Award – werd mee naar huis genomen door Ynformed, een data science bureau uit Utrecht, en Hiemstra & De Vries, een organisatieadviesbureau waarmee Ynformed nauw samenwerkt. Oprichter Jaring Hiemstra – ook medeoprichter van het adviesbureau – is van mening dat data science een enorm potentieel heeft om de maatschappij te verbeteren en de dienstverlening van zowel publieke als private organisaties te optimaliseren. Met Ynformed richt hij zich puur op het publieke domein – het bureau helpt opdrachtgevers met onder meer het ontwikkelen van datastrategieën, het implementeren van business intelligence, het opbouwen van social analytics capaciteiten en het extraheren van waarde uit ongestructureerde data. 

“We zijn trots op deze prijs”, zegt Hiemstra. “Volgens Microsoft Nederland is de manier waarop we de publieke sector laten zien welke waarde data science toevoegt uniek en onderscheidend. Dit zorgt voor innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen”, licht hij toe.

Ynformed en Hiemstra & De Vries winnen Microsoft Innovation Partner Award

Tijdens de uitreiking werden een aantal spraakmakende projecten van Ynformed en Hiemstra & De Vries uitgelicht. Zo helpen de bureaus de gemeente Utrecht met het effectiever aanpakken van huisjesmelkers en illegale woningverhuur door middel van analyse en visualisatie van beschikbare gegevens en werd een zorginstelling ondersteund bij het verkrijgen van meer grip op kindermishandeling, met behulp van textmining. Binnen het onderwijsdomein adviseert Ynformed opdrachtgevers over hoe ze met behulp van data science het aantal vroegtijdige schoolverlaters (VSV) kunnen verminderen.

Ook werden Ynformed en Hiemstra & De Vries in het zonnetje gezet voor hun agenderende rol. In 2014 was Ynformed initiatiefnemer van het ‘Nationaal Big Data Congres voor de Overheid’, destijds een van de eerste grootschalige evenementen waarin de toepassing van data science binnen de publieke sector centraal stond. Daarnaast levert de dochteronderneming van Hiemstra & De Vries regelmatig experts aan overheidscongressen (zoals Het Overheid 360° congres ‘Datagestuurd werken in publieke organisaties’) en nemen adviseurs van het bureau een actieve rol in thought leadership op het onderwerp. “We zetten met onze congressen en blogs het onderwerp op een realistische manier op de maatschappelijke agenda. Dit leidt in de publieke sector tot meer bewustwording van de mogelijkheden van data”, aldus Hiemstra. 

Eerder dit jaar werd cloud specialist Caase.com door Microsoft verkozen tot Netherlands Country Partner of the Year.