Vier trainees stromen in traineeshipprogramma van BlinkLane Consulting

31 oktober 2016 Consultancy.nl 6 min. leestijd

BlinkLane Consulting heeft de 2016 lichting bekend gemaakt van zijn jaarlijkse traineeshipprogramma. Rutger de Bruijn, Marcella van Coevorden, Marc Plasmans en Jorden Vogel behoren tot de gelukkigen. Deze jonge talenten zullen het komende jaar consultingprojecten bij verschillende klanten gaan uitvoeren en volgen daarnaast een uitgebreid trainingscurriculum.

Opgericht in 2007 en gevestigd in Amsterdam (in hun nieuwe kantoor van Spaces aan de Zuidas), is BlinkLane Consulting een adviesbureau dat zich richt op ‘organisatietransformatie in een digitaal tijdperk’. Het bureau, dat onder meer werkt voor grote corporates als Philips, Air France/KLM, Achmea, Schiphol en Nationale Nederlanden, heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en telt anno 2016 zo’n dertig professionals. Ook voor de komende jaren zet BlinkLane in op verdere groei en ambieert in 2017, wanneer het adviesbureau zijn tienjarig bestaan zal vieren, het team uit te breiden naar zo’n veertig professionals.  

In lijn met de gestelde groeiambities trekt BlinkLane Consulting elk jaar nieuwe jonge talenten aan ter versterking van het team*. Recentelijk, in lijn met de sterk groeiende vraag naar de dienstverlening en expertise van het bureau (BlinkLane richt zich op de vier thema’s: ‘Innovation & Venturing’, ‘Strategic Sourcing’, ‘Scaling Agile en ‘Digital Transformation’), heeft het adviesbureau vier nieuwe, jonge talenten aangetrokken: Rutger de Bruijn, Marcella van Coevorden, Marc Plasmans en Jorden Vogel. De vier young professionals gaan het BlinkLane Consultancy Traineeship volgen, een traineeshipprogramma speciaal bedoeld voor afgestudeerde WO’ers met een interesse in organisatieverandering, techniek en innovatie en de ambitie om consultant te worden. In een jaar tijd zullen de vier trainees worden klaargestoomd voor een volwaardige functie als consultant bij BlinkLane.

Vier trainees stromen in traineeshipprogramma van Blinklane Consulting

Rutger de Bruijn behaalde een Master Management of Innovation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn afstuderen werkte hij ruim een half jaar als consultant voor Big Data startup Omnia en maakte in de zomer de overstap naar BlinkLane. De young professional beschikt over brede kennis op het gebied van innovatieprojecten en strategische bedrijfsmodellen. Zijn specialisatie is het verbinden van strategische doelstellingen met iteratieve innovatieprocessen, wat resulteert in vernieuwende verdienmodellen. 

Over de komst van De Bruijn zegt Ralph Hofman, Partner bij BlinkLane Consulting: “Dankzij zijn ervaring met technologie gedreven bedrijfsmodellen heeft Rutger een brede kijk op de business waarde van recente technologische ontwikkelingen. Rutger excelleert in het werken in dynamische teams en opereert het liefst op de scheidslijn tussen creativiteit en business. Met een frisse blik enthousiasmeert hij mensen voor vernieuwende bedrijfspraktijken.” 

Marcella van Coevorden rondde een Master in Cultural Economics & Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit af. Hierna koos ze voor een uitdaging binnen consulting en startte als Junior Associate bij strategisch adviesbureau Wonderbird, waar ze anderhalf jaar werkte. In die rol deed ze ervaring op met het opzetten en ontwikkelen van complexe datasystemen en efficiënte governance structuren. Daarnaast heeft ze in verschillende opdrachten op strategisch niveau gewerkt en ervaring opgedaan in het begeleiden van agile transformaties. Van Coevorden is gespecialiseerd in onder meer ‘scaling agile’, ‘business strategy’ en ‘organizational design’. 

Hofman over de toegevoegde waarde van Van Coevorden: “Door haar ervaring in zowel de non-profit als profit sector heeft Marcella een unieke kijk op hedendaagse bedrijfsvraagstukken. Ze is een creatieve denker die enthousiast wordt van de manier waarop nieuwe concepten of ideeën van waarde kunnen zijn voor organisaties. Door een luisterend oor te bieden en de juiste vragen te stellen weet ze situaties snel te doorgronden en voelt ze zich betrokken bij klanten.“

Trainees bij BlinkLane Consulting

Marc Plasmans begon, na het behalen van zijn master in Corporate Communications aan de Universiteit van Amsterdam, zijn eigen startup in Zweden: The Bikery. Met dit concept richtte hij zich op het duurzamer en kostenefficiënter aanbieden van ‘street food’ door het gebruik van een speciale bakfiets. Vanuit zijn nieuwe rol als trainee bij BlinkLane Consulting zal de young professional ondersteunen met businessmodelinnovatie en technologiemanagement, waarbij hij kan bogen op zijn expertise in onder meer gebieden als startups en ‘venturing’, strategische communicatie, en agile werkwijzen. 

“Als ondernemer is Marc gewend een pragmatische aanpak te hanteren en zich snel aan te passen in veranderende situaties. Mede door zijn achtergrond heeft hij veelal een vernieuwende, creatieve blik op uiteenlopende bedrijfsvraagstukken. Marc wordt enthousiast van het creëren van impact binnen organisaties door middel van nieuwe technologieën en innovaties. Het liefst doet hij dit in teamverband en op een persoonlijke wijze, waarbij hij anderen inspireert om het beste uit zichzelf te halen”, aldus Hofman over de kwaliteiten van Plasmans.

Jorden Vogel, tenslotte, heeft een achtergrond in zowel Strategic Innovation Management als in Organizational & Management Control, twee masterprogramma’s die hij aan de Rijksuniversiteit Groningen afrondde. Gedurende zijn studie deed Vogel internationale ervaring op in India als marktonderzoeker. De young professional volgde een werkstage (als innovatieonderzoeker) en afstudeerstage bij Accenture, waarbij hij onderzoek deed naar de invloed van management controlesystemen op het innovatiegedrag van individuen. Op dit moment begeleidt Jorden verschillende agile transformaties en werkt hij mee aan de ontwikkeling van een nieuwe training met als thema: Hoe kan ik ‘in control zijn’ in een Agile organisatie. Vogel is onder meer gespecialiseerd op het gebied van ‘innovatiemanagement’, ‘business strategy’ en agile transformaties.  

Hofman is verheugd met de versterking van Vogel: “Jorden heeft ervaring met het stimuleren van innovatief gedrag en het creëren van financiële planningen, waardoor hij inzichten kan bieden in complexe organisatorische problemen. Hij is ervan overtuigd dat door nauw samen te werken en continue verandering te omarmen, organisaties duurzame waarde kunnen creëren.” 

* In februari 2016 startte Laura van der Kolk als Consultant.