BlinkLane Consultancy Traineeship zoekt digitale transformatie talenten

28 april 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Op 1 juli 2016 start een nieuwe lichting van het BlinkLane Consultancy Traineeship, speciaal bedoeld voor afgestudeerde WO’ers met een interesse in organisatieverandering, techniek en innovatie en de ambitie om consultant te worden. In een jaar tijd stoomt het traineeship ambitieuze talenten klaar voor een volwaardige functie als consultant bij het snelgroeiende adviesbureau.

Opgericht in 2007 en gevestigd in Amsterdam, is BlinkLane Consulting een adviesbureau dat zich richt op organisatievraagstukken rondom innovatie en (informatie)technologie. Het adviesbureau, dat onder meer werkt voor grote corporates als Philips, Achmea, Schiphol en Nationale Nederlanden, heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en telt anno 2016 zo’n dertig professionals. Ook voor de komende jaren zet BlinkLane in op verdere groei. Zo ziet Managing Partner Ralph Hofman kansen om het team tegen 2017 uit te breiden naar zo’n veertig consultants. “We zijn continu op zoek naar talentvolle mensen om ons team te versterken”, zei Hofman begin dit jaar bij de opening van hun gloednieuwe kantoor in SPACES Zuidas. 

De sterke groei van BlinkLane Consulting is deels toe te schrijven aan het in 2015 gestarte BlinkLane Consulting Traineeship. Doelgroep van dit programma zijn afgestudeerde WO’ers met een interesse in techniek en innovatie en de ambitie om consultant te worden. In één jaar tijd voeren de trainees twee uitdagende opdrachten uit bij verschillende organisaties*, terwijl ze begeleid worden door een eigen mentor van BlinkLane Consulting. Samen met medetrainees volgen ze bovendien een intensief opleidingsprogramma, waarin ze zich persoonlijk en professioneel ontwikkelen. Na afronding van het traineeship bestaat de mogelijkheid om door te stromen als volwaardig consultant. 

Ook in 2016 wordt het traineeship wederom aangeboden door BlinkLane, dat zich in 2016 voor opdrachtgevers inhoudelijk vooral richt op actuele vraagstukken rondom Digital Transformation, Scaling Agile, Innovation & Venturing en Strategic Sourcing. Voor de nieuwe lichting trainees worden daarom vooral kandidaten gezocht, die graag in teams willen samenwerken aan digitale transformaties binnen grote organisaties en die affiniteit hebben met bedrijfskundige problemen waarin innovatie en technologie een belangrijke rol spelen. Daarnaast dienen kandidaten te beschikken over een afgeronde universitaire master, analytisch denkvermogen en zoekt BlinkLane naar “ondernemende en initiatiefrijke zelfstarters”, die eigenzinnig en creatief zijn, graag willen leren, risico’s durven te nemen en fouten durven te maken.

Volgens BlinkLane kunnen de Young Professionals die zich in bovenstaand beeld herkennen in het traineeship “heel snel veel leren” (door binnen verschillende sectoren en vakgebieden te werken), rekenen op “korte lijnen” met intensieve begeleiding door partners en consultants, die bovendien “thought leader zijn op hun kennisgebied”, en kunnen ze tenslotte direct impact maken (“direct invloed op onze organisatie en haar toekomst “). "Ik heb het afgelopen jaar ervaren als een mooie start van mijn carrière. Het was ontzettend waardevol om samen met de andere trainees het traject naar volwaardig consultant te doorlopen. Doordat er veel ruimte is voor eigen inbreng, sluit dit traineeship goed aan bij je eigen wensen en ambities", zegt Rixt Geertsma, consultant en voormalig trainee bij BlinkLane Consulting.

Kandidaten die voor het traineeship in aanmerking willen komen dienen enkele sollicitatierondes te doorlopen. Allereerst is er een selectie op basis van het CV, cijferlijsten van de universiteit en een motivatiebrief of –filmpje. Vervolgens vindt een eerste gesprek plaats met twee consultants van BlinkLane, gevolgd door een assessment met capaciteitentest. Hierna volgt een tweede gesprek met een partner van BlinkLane, waarna kandidaten zichzelf tenslotte presenteren voor het hele bedrijf. CV, cijferlijsten en motivatiebrief of -filmpje kunnen gestuurd worden naar: Laura van der Kolk. De eerstvolgende lichting van trainees zal starten per 1 juli 2016.

* In onder andere de financiële, publieke, hightech, media- of retailsector. De trainees vervullen rollen als (junior) projectmanager, Project Management Officer (PMO), Agile coach, business consultant, business analist, en andere.