Laura van der Kolk versterkt team van BlinkLane Consulting

03 februari 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Per januari 2016 heeft BlinkLane Consulting zijn adviesteam versterkt met Laura van der Kolk. Van der Kolk maakt de overstap van KPN IT Solutions waar zij de afgelopen jaren ervaring opdeed als management trainee en daarna als Business Development Manager. Bij BlinkLane gaat zij zich als consultant richten op Data Driven Strategy en Innovation & Venturing.

Laura van der Kolk heeft informatiekunde gestudeerd in Utrecht en behaalde vervolgens een masterdiploma in Business Informatics. In 2012 startte zij haar carrière als management trainee bij KPN IT Solutions, waar zij meerdere opdrachten uitvoerde op het snijvlak van IT, Innovatie en Product Management. Na pakweg anderhalf jaar werd zij aangesteld als Business Development Manager en was zij verantwoordelijk voor diverse projecten waarbij zaken als innovatie, big data, en customer engagement centraal stonden. Over haar tijd bij KPN vertelt Van der Kolk: “Wat ik meeneem uit deze periode is de ervaring van het werken in een bedrijf in transformatie. Naast de inhoudelijk mooie en uitdagende projecten, zeker ook de eigen dynamiek, cultuur en de politiek. Ik denk dat het juist als adviseur goed is om dit van dichtbij meegemaakt te hebben.”

Na drieënhalf jaar voor KPN te hebben gewerkt, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Begin januari 2016 heeft Van der Kolk zich aangesloten bij BlinkLane Consulting, waar zij is gestart als consultant. BlinkLane Consulting is een adviesbureau uit Amsterdam dat zich focust op de thema’s ‘Innovation & venturing’, ‘Strategic sourcing’, ‘Business agility’ en ‘Business & IT fusion’. 

Over haar keuze voor BlinkLane vertelt de jonge professional: “Ik vind het belangrijk dat een bedrijf wat betreft mensen, cultuur en inhoudelijke topics bij mij past. Bij BlinkLane vond ik de perfecte match. De mensen maken het bedrijf, en dat geldt zeker bij BlinkLane.” Van der Kolk ziet veel mogelijkheden om zich bij haar nieuwe werkgever persoonlijk te ontwikkelen: “Doordat het een klein bedrijf is ligt de nadruk op ondernemerschap, zelfredzaamheid, veel verantwoordelijkheid en kennisdeling. Zo zijn er regelmatig kennissessies op kantoor, hebben we een mooie bibliotheek, maar is er ook wekelijks een vrijdagmiddagborrel.”

Van der Kolk richt zich in haar nieuwe functie voornamelijk op Data Driven Strategy en Innovation & Venturing. Daarnaast is zij geïnteresseerd in de waarde van nieuwe technologie zowel voor organisaties als voor mensen zelf, evenals in Big Data, Business & IT Alignment, marketing en strategie.