Synechron en Varrlyn dragen bij aan Cash & Collateral congres

02 november 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Komende maand vindt het congres ‘Cash & Collateral Management’ plaats. Het congres geeft deelnemers inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van central clearing, tips over hoe ze zich kunnen wapenen tegen de impact van nieuwe regelgeving als EMIR en Basel IV, en de mogelijkheid om te netwerken met collega’s en experts. Vertegenwoordigers van onder meer Synechron Business Consulting en Varrlyn, beiden partners van het event, zullen een inhoudelijke bijdrage leveren.

Het ‘Cash & Collateral Management’ congres is een initiatief van IIR, een kennis- en netwerkorganisatie die conferenties en trainingen aanbiedt. Doelgroep van het Cash & Collateral Management congres zijn professionals/organisaties zoals: Head of Legal/Legal Counsel, Investment managers, Treasury, Risk Management, Collateral/ Cash Management, portfoliomanager, Bestuursbureaus en Pensioenfondsbestuur.

Tijdens een eendaags congres in het Artemis Hotel, Amsterdam op 15 december, kunnen professionals uit de doelgroep in contact komen met branchegenoten en experts en gezamenlijk tot nieuwe oplossingen voor hun liquiditeitsproblemen komen. Na afloop van het evenement, dat bol staat van presentaties van inspirerende sprekers en diverse workshops en cases, weten de deelnemers hoe zij central clearing binnen hun eigen organisatie optimaal kunnen vormgeven.

Joris Hillebrand en Martin Defauwes

Het evenement kent een uitgebreid programma waarin diverse thema’s behandeld zullen worden, variërend van bijvoorbeeld de impact van financiële wet- en regelgeving zoals MiFID II, BASEL IV en EMIR*, tot de impact van BASEL IV op het Cash & collateral Management van organisaties. Overige sessies zijn bijvoorbeeld: ‘De impact van het prijsverschil tussen geclearde/niet geclearde transacties’; ‘Cash te kort: welke scenario’s zijn een oplossing?’; ‘De nieuwe EMIR-compliant collateral contracten voor derivaten’; en ‘De belangrijkste implicaties en dilemma’s rondom EMIR’.

Inhoudelijke bijdragen

Het Cash & Collateral congres wordt mede mogelijk gemaakt door vijf partners, waaronder advocatenkantoor Simmons & Simmons, KAS BANK en vermogensbeheerder Robeco. Ook twee spelers uit de adviesbranche zijn als partner verbonden: ‘global consulting & technology’ organisatie Synechron en Varrlyn, een niche adviesbureau dat projectgerelateerde diensten aanbiedt binnen het Financial Services domein en gespecialiseerd is in Treasury. Van beide bedrijven zal een vertegenwoordiger bovendien een inhoudelijke bijdrage aan het programma leveren.

Zo zal Joris Hillebrand, directeur van Synechron Business Consulting – de consultancypraktijk van Synechron – als dagvoorzitter fungeren en tijdens de opening van het congres de bezoekers meenemen in de belangrijkste thema’s rondom Cash & Collateral Management. Martin Defauwes, directeur van Varrlyn, verzorgt tijdens het congres een interactieve workshop over praktische oplossingen voor central clearing.

* Het doel van MiFID II (de herziene versie van de MiFID – Markets in Financial Instruments Directive – richtlijn) is het efficiënter en transparanter maken van de Europese financiële markten en het vergroten van de bescherming van beleggers. EMIR (European Market Infrastructure Regulation) is op initiatief van de Europese Commissie geïmplementeerd om de handel in Over The Counter (OTC) derivaten transparanter en veiliger te maken. Financiële instellingen hebben in het kader van de EMIR verordening een rapportageplicht.