Twee junior consultants gestart met Supply Talent Traineeship

25 oktober 2016 Consultancy.nl

Supply Value heeft drie nieuwe trainees aan zijn gelederen toegevoegd. De komende twee jaar doen young professionals Kelly van der Borst en Sjors Poelen in het kader van hun Supply Talent Traineeship ervaring op bij verschillende opdrachtgevers en ontwikkelen ze zich tot volwaardige supply (chain) management professionals. Daarnaast volgen de talenten een opleidingsprogramma op het gebied van inkoop, supply chain, project- en verandermanagement en persoonlijke ontwikkeling.

Met een kernteam van twintig professionals is Supply Value – opgericht in 1999 – een middelgrote speler op de Nederlandse consultancymarkt. Het adviesbedrijf helpt organisaties bij het realiseren van duurzame verbeteringen en innovaties op het gebied van inkoopmanagement, supply chain management en informatiemanagement.

Om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar zijn diensten heeft Supply Value in de afgelopen periode twee nieuwe jonge consultants in dienst genomen. Zowel Kelly van der Borst als Sjors Poelen zijn gestart met het Supply Talent Traineeship.

Voor Kelly van der Borst was het de combinatie van een traineeship gericht op inkoop met het consultancy vak wat haar aansprak bij Supply Value. “Bij een traineeship is er ook echt aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en wordt aandacht besteed aan opleiding om er voor te zorgen dat je beschikt over de juiste kennis om opdrachten bij klanten zo goed mogelijk uit te voeren.” Na de bachelor Bedrijfseconomie aan de Tilburg University, heeft Kelly de master Supply Chain management gedaan. Tijdens deze master heeft Kelly haar passie voor het inkoop vak ontwikkeld. “Na het vak ‘Purchasing Management’ was ik vrij zeker dat ik iets met inkoop wilde gaan doen. Het is een vak waar veel bedrijven en organisaties nog veel winst kunnen behalen en de nodige aandacht vereist is. Het is een echte uitdaging om dit te kunnen realiseren.” 

Twee junior consultants gestart met Supply Talent Traineeship

“Na het eerste gesprek bij Supply Value had ik meteen een goed gevoel. Het is klein bedrijf waar een goede sfeer hangt tussen de collega’s. Toch haalt Supply Value mooie opdrachten binnen in grote en belangrijke organisaties en bedrijven. Door het Supply Talent Traineeship biedt Supply Value de kans om in korte tijd jezelf te ontwikkelen tot een inkoop professional alsmede de kans om binnen te kijken bij verschillende bedrijven. Deze combinatie is precies waar ik naar zocht.”

Ook Sjors Poelen is deze maand als trainee begonnen bij Supply Value. Hij leerde het adviesbureau kennen via een afstudeeropdracht die werd aangeboden door Supply Value aan studenten van de master Organizational Design and Development (OD&D). Hij is zich destijds gaan verdiepen in Supply Value en enthousiast geworden om te solliciteren. “Ik kan me goed identificeren met de pijlers en kernwaarden van Supply Value. Vooral met de pijler draagvlak kan ik me goed identificeren. Ik ben er van overtuigd dat het niet alleen zaak is om een oplossing te bieden aan de klant, maar om de klant ook te helpen in het realiseren van de oplossing. Daarnaast sprak het me erg aan om deel uit te maken van een jonge dynamische organisatie waar prestatie en plezier hand in hand gaan”. 

Na zijn bachelor bedrijfseconomie, heeft Sjors twee minors gevolgd (rechten en bedrijfskunde), om zich vervolgens te specialiseren middels een master Strategic Human Resource Management en Organizational Design and Development. In beide masterspecialisaties heeft Sjors zich ook ontwikkeld in de methodiek van lean management. “Ik ben een groot voorstander van lean management omdat het een methodiek is die succesvol toepasbaar is in verschillende sectoren voor het efficiënter inrichten van processen. Daarnaast ben ik een voorstander van het optimaliseren van processen vanuit het klantperspectief, wat ook centraal staat in lean management.”

Naast het feit dat Sjors zich goed kan identificeren met de pijlers en kernwaarden van Supply Value, vindt Sjors de inkoop specifiek interessant: “Als de inkoopprocessen niet efficiënt zijn ingericht, is de kans groot dat fouten doorstromen naar de andere bedrijfsprocessen, doordat de inkoop het startpunt is van alle bedrijfsprocessen”. Daarnaast was Sjors erg enthousiast over de mogelijkheid bij Supply Value om werkervaring te combineren met een relevante opleiding middels het traineeship.

Leertraject

Van der Borst en Poelen krijgen de komende twee jaar een uitgebreid leertraject voorgeschoteld gericht op inhoudelijke kennis over inkoop en supply chain, daarnaast komen ook algemene vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling aan bod. De bij het traineeship betrokken coaches en docenten hebben volgens Supply Value zowel didactische vaardigheden als praktijkervaring binnen en buiten inkoop, waardoor trainees kunnen rekenen op een steile leercurve.

Naast het formele traineeshipprogramma is er een budget beschikbaar ter ondersteuning van ‘self learning’. Met dit budget kunnen de trainees in onderling overleg zelf een aantal educatieve en/of sociale evenementen organiseren die aansluiten bij de leerdoelstellingen vanuit de groep. Buiten het opleidingsprogramma doen de deelnemers kennis en ervaring op gedurende de opdrachten die worden uitgevoerd bij de verschillende opdrachtgevers. On the job coaching wordt verzorgd door een mentor vanuit de klantorganisatie, terwijl binnen Supply Talent elke trainee wordt gekoppeld aan een vaste coach van het bureau.

Afgelopen maand zijn ook Febe Smid en Marco van Eijsden gestart binnen het Supply Talent Traineeship van Supply Value.


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup