Drie ervaren overnameadviseurs verbinden zich aan Fortaleza Capital

13 oktober 2016 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Meer nieuws over

Corporate Finance boutique Fortaleza Capital heeft drie ervaren partners aan zijn gelederen toegevoegd. Peter van Leeuwen is gestart als Industry Partner Packaging, Joachim Driessen is aangesteld als Industry Partner Media en Chris de Vries heeft zich bij Fortaleza aangesloten als Associated Partner met een focus op Business Valuation.

Fortaleza Capital werd begin 2016 opgericht door Alexander van Rossum, die daarvoor zo’n 25 jaar actief was als fusie- en overnameadviseur, onder andere bij Clairfield International, ING en Merrill Lynch International. Sinds de oprichting in januari was het jonge advieskantoor – dat zich toelegt in Corporate en M&A adviesdiensten – al bij verschillende fusie- en overnamedeals betrokken. Zo begeleidde Van Rossum recentelijk de overname van callcenter specialist Contact2Value door Xtrasource – een dochtermaatschappij van business process outsourcing (BPO) dienstverlener Webhelp.

Om de footprint van Fortaleza Capital verder uit te bouwen besloot Van Rossum het team uit te breiden. Daartoe heeft hij onlangs drie ervaren professionals aan het bureau weten te binden: Peter van Leeuwen, Joachim Driessen en Chris de Vries. Samen met Van Rossum kunnen de drie partners bogen op een sterk track record in de drie focusgebieden van het kantoor: ‘Packaging & Paper/Board’, ‘Recycling, Waste Management & Energy’ en ‘Services, Media & Technology’. Gezamenlijk hebben de vier volgens Van Rossum gemiddeld meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van M&A en Corporate Advisory trajecten.

Peter van Leeuwen, Joachim Driessen en Chris de Vries

Peter van Leeuwen is een ervaren commercieel manager en ondernemer met een lange carrière. Van Leeuwen is gestart bij Fortaleza Capital als Industry Partner Packaging, een sector waarin hij het grootste deel van zijn loopbaan heeft doorgebracht. Na verschillende salesposities te hebben bekleed, ging Van Leeuwen in 1981 als verkoper aan de slag bij familiebedrijf Van der Windt Verpakking. Hij groeide door naar verschillende managementfuncties en werd in 2003 benoemd tot Commercial Director en in 2006 tot Managing Director (Commercial), voor zowel Van der Windt Verpakking als het overkoepelende Van der Windt Group. Deze rol zou hij uiteindelijk ruim tien jaar bekleden (tot medio 2016). Daarnaast is Van Leeuwen drie jaar actief geweest als Managing Director (Commercial) van verpakkingsleverancier PACOMBI GROUP*.

Van Leeuwen heeft ruime internationale ervaring op het gebied van inkoop, sales en marketing in de verpakkingsindustrie, en was gedurende zijn loopbaan bovendien betrokken bij een groot aantal fusies en overnames. Over zijn verbintenis aan Fortaleza Capital als Industry Partner Packaging vertelt Van Leeuwen: “Ik ben verheugd om Fortaleza Capital te ondersteunen met mijn ervaring, kennis en netwerk in de Packaging sector.”

Joachim Driessen is een ervaren bestuurder en ondernemer en heeft zich bij Fortaleza Capital aangesloten als Industry Partner Media. Aan het begin van zijn loopbaan en alvorens hij de overstap maakte naar de media sector, was Driessen actief in verschillende directiefuncties bij TNT Post. In de jaren daarna bekleedde hij diverse directorposities, onder andere als Director Strategy & Business Development voor uitgever Wegener (1999), als Managing Director Kluwer Legal Publishing bij Wolters Kluwer (2002) en als CEO bij Malmberg (2005), de onderwijsuitgeverij van Sanoma Group.  

In 2009 koos Driessen voor het ondernemerschap en startte Blink, een innovatieve uitgever van onder meer National Geographic Junior, Wild van Freek, Bobo en diverse digitale lesmethodes voor het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast werkt hij nog als zelfstandig interim manager en adviseur. Vanuit die rol was hij zo’n vijf jaar verbonden aan Clairfield International als Associate Partner.

Over zijn aanstelling als Industry Partner Media bij Fortaleza Capital zegt Driessen: “Het is geweldig om samen te werken met Fortaleza Capital: een uniek adviesaanbod dat ondernemerschap combineert met sectorkennis.”

Fortaleza Capital

Chris de Vries is een ervaren financieel bestuurder en heeft zich bij Fortaleza Capital aangesloten als Associated Partner Business Valuation. De Vries heeft ruim twintig jaar ervaring als business valuator en was betrokken bij meer dan 200 deals en 125 bedrijfswaarderingen. Sinds 1999 is hij als oprichter van Value Drivers Business Valuators actief als Register Valuator. Daarnaast werkte De Vries ruim twee jaar als Corporate Finance adviseur voor Grant Thornton (2006-2008). Sinds 2008 is De Vries bovendien bestuursvoorzitter van de branchevereniging International Business Valuation Association, en ingeschreven als Register Valuator bij het Nederlands Instituut van Register Valuators.

Voordat De Vries voor zichzelf begon, werkte hij als CFO voor Fabricom, onderdeel van GDF Suez, en in de periode daarvoor als CFO voor Suez Environnement. De Vries begon zijn loopbaan in 1987 bij Big Four kantoor PwC, waar hij in zo'n tien jaar uitgroeide tot Audit Director in Brussel.

Over zijn samenwerking met Fortaleza Capital als Associated Partner Business Valuation vertelt hij: “We zijn erg blij met ons partnership met Fortaleza Capital, welke een unieke combinatie van vaardigheden realiseert die in het voordeel is van onze klanten.” 

Van Rossum sluit af: “De toetreding van deze drie ervaren experts geeft invulling aan de ambitie van Fortaleza Capital om onderscheidend corporate finance advies te kunnen leveren aan onze cliënten. Hierdoor kunnen wij binnen onze focus gebieden daadwerkelijk waarde toevoegen door de combinatie van technisch-inhoudelijke expertise op fusie- en overnamegebied met vakinhoudelijke sector expertise. Ik ben dan ook zeer verheugd met de samenwerking binnen Fortaleza Capital met Peter van Leeuwen, Joachim Driessen en Chris de Vries.”

* In 2013 werd Van der Windt Group overgenomen door PACOMBI GROUP, een van de 100 grootste familiebedrijven van Nederland.