Acht adviesbureaus nemen deel aan Consultancy Days Tilburg

10 oktober 2016 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Van 16 t/m 18 november vindt in Tilburg de 2016-editie van Consultancy Days plaats, een event voor studenten die een loopbaan in (strategy) consulting ambiëren. Dit jaar hebben acht consultancypartijen zich verbonden aan het evenement, die de studenten een programma vol bedrijfspresentaties, workshops en tal van overige activiteiten zullen bieden. Zo zullen aanwezig zijn: McKinsey & Company, Bain & Company, Gupta Strategists, Deloitte, Oliver Wyman, Willis Towers Watson, SeederDeBoer, Leeuwendaal en de beroepsvereniging Ooa.

Jaarlijks maken duizenden studenten de overstap van de collegebanken naar de adviesbranche. Het grootste deel van deze groep ziet het werken binnen consulting als de ultieme droombaan, niet voor niets vormen strategy consulting en management consulting al jaren de meest populaire branche om binnen te starten.

Zoals bij iedere loopbaankeuze is het oriëntatieproces voor een carrière in consulting geen gemakkelijke. Sommige studenten weten al zeer vroeg tijdens hun studie dat ze consultant willen worden, maar anderen hakken de knoop pas op een later moment door. Ook voor studenten die consulting reeds in het vizier hebben, liggen nog diverse, soms lastige keuzes en overwegingen te wachten, alvorens ze daadwerkelijk bij een adviesbureau belanden. De belangrijkste vragen die zij onder andere moeten beantwoorden zijn: ‘In welk segment wil ik werken?’ en ‘bij welk bureau?’.

Consultancy Days TilburgEen populaire manier voor studenten om zich te oriënteren is het bijwonen van consultancy-evenementen, zoals business courses, inhousedagen of het bezoeken van carrièrebeurzen waar adviesbureaus aanwezig zijn. Jaarlijks hebben studenten de keuze uit een steeds groter aanbod van evenementen, die hen informeren en voorbereiden op hun consultancyloopbaan.

Consultancy Days Tilburg

Een zo’n evenement is Consultancy Days Tilburg. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door studievereniging Asset | International Business & Management en Asset | Strategy & Logistics, twee studieverenigingen die zijn aangesloten op de master programma's Strategic Management, International Management en Supply Chain Management van Tilburg University.

Tijdens het driedaagse evenement – op 16, 17 en 18 november 2016 – hebben de aanwezige studenten de mogelijkheid om in contact te komen met diverse gerenommeerde adviesorganisaties. Gedurende het evenement kunnen zij een uitgebreid programma volgen vol met bedrijfspresentaties, cases, lezingen, workshops en diverse andere activiteiten.Deelnemers aan Consultancy Days Tilburg

Net als eerdere edities hebben dit jaar weer diverse adviesorganisaties zich aan het evenement verbonden. Het gaat om de volgende negen organisaties: strategische advieskantoren McKinsey & Company, Bain & Company en Gupta Strategists, Big Four kantoor Deloitte, en consultancyorganisaties Oliver Wyman, Willis Towers Watson, SeederDeBoer en Leeuwendaal. Tenslotte is ook de Orde van organisatiekundigen en –adviseurs (Ooa) aanwezig op het event.

Inhoudelijke bijdragen

“Voor studenten is Consultancy Days Tilburg de uitgelezen mogelijkheid om gerenommeerde adviesorganisaties te leren kennen en zich te oriënteren op een mogelijke loopbaan in consulting. En de aanwezige consultancybureaus kunnen op hun beurt in contact komen met een grote groep jong en aanstormend, toekomstig consultancytalent”, zegt Jip Steenbakkers, External Affairs Officer van Asset | Strategy & Logistics en betrokken bij de organisatie van het evenement.

Voor meer informatie en de specifieke planning en inhoud van de dagen kunnen studenten terecht op de website van Consultancy Days.