Aart Willem Saly verruilt EY voor zorgconsultancy Vintura

25 augustus 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zorg- en Life Sciences specialist Vintura heeft Aart Willem Saly aangesteld als Principal Consultant. De ervaren consultant maakt de overstap van accountants- en adviesorganisatie EY, waar hij binnen de Advisory praktijk als Director Strategy zo’n drie jaar werkzaam was.

Aart Willem Saly is een professional met meer dan vijftien jaar ervaring binnen strategie- en management consulting. Zijn expertise reikt van strategiebepaling en –realisatie tot new business development en reorganisaties. Aan het begin van zijn loopbaan werkte Saly – na het behalen van zijn PhD in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam – enkele jaren als Management Consultant bij PwC en was vervolgens zo’n negen jaar actief binnen Nolan, Norton & Co, in zijn laatste rol als Principal Consultant. Eind 2013 werd Saly aangesteld als Director Strategy binnen EY Advisory, waar hij onder meer verantwoordelijk werd voor business development, met een focus op het Consumer Products segment.

Over zijn adviesloopbaan zegt Saly: “Gedurende het advieswerk heb ik geleerd dat een goede aansluiting op de ambitie, passie en capaciteiten van de klantorganisatie vaak belangrijker is voor het resultaat dan de laatste optimalisatieslag in het ontwerp van de strategie of organisatie.”

Aart Willem Saly - Vintura

Begin deze maand besloot Saly een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan als Principal Consultant bij Vintura. Opgericht in 2000 en met circa 25 consultants in dienst is Vintura een management consultancybureau met een focus op de sectoren Gezondheidszorg en Life Sciences. Het bureau richt zich op het ‘gezamenlijk realiseren van impact binnen de zorg’ en zet zijn expertise in voor onder meer zorg-, farmaceutische en medische organisaties om hun resultaten continu te verbeteren. Opdrachtgevers van Vintura zijn onder andere: Albert Schweitzer, Isala, MST, NKI-AVL, Radboud UMC, UMC Utrecht, UMCG, Amgen, Genzyme, Janssen, Medtronic and Sanofi. 

Zijn bijdrage binnen Vintura zal veelal liggen op het structureren van vraagstukken, het definiëren en uitvoeren van de benodigde analyses, het faciliteren van besluitvorming en het mobiliseren van medewerkers. Saly licht toe: “Ik zie het als mijn taak om klanten (en collega’s) altijd te challengen met feitelijke, integere analyses. Maar wel met een doel: er samen voor zorgen dat de organisatie in beweging komt in de juiste richting.”