GeeFirm helpt Moyee Coffee met migratie naar Google Apps for Work

19 augustus 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Moyee Coffee, een online koffie retailer, heeft zijn IT-infrastructuur verhuisd naar Google Apps for Work. De implementatie van de nieuwe software en het transitieproces werden begeleid door GeeFirm, een Google for Work Partner die met name actief is in de zakelijke dienstverleningssector.

Moyee Coffee is producent en leverancier van hoge kwaliteit koffie die geteeld en gebrand wordt in Ethiopië. Het bedrijf onderscheidt zich onder meer door zijn focus op ‘fair value’ principes. “Voor decennia heeft de wereld kunnen genieten van de beste Ethiopische Arabica koffie, terwijl het grootste deel van de winst nooit de boeren bereikt heeft. Mijn visie voor Moyee is om ’s werelds eerste specialiteiten koffiemerk op te richten dat net zo eerlijk is als lekker. Een bedrijf dat kwaliteitsbonen produceert en tegelijkertijd eerlijke waarde levert”, vertelt Ahadu Woubshet, Managing Partner van Moyee Coffee in Ethiopië.

De koffiespecialist heeft zijn financiële structuur ingericht volgens het FairChain principe, waarbij Moyee een 50/50 bedrijf vormt met lokale ondernemers die verantwoordelijk zijn voor de productie. Moyee is op zijn beurt verantwoordelijk voor de sales en distributie, waarvan de opbrengsten eerlijk worden verdeeld. Door deze verschuiving in de koffiewaardeketen streeft Moyee Coffee ernaar om de levens van miljoenen mensen ‘radicaal en positief’ te verbeteren.

Moyee Coffee

Vanwege de groeiende footprint van het bedrijf – Moyee Coffee is uitgegroeid tot een serieuze online retailer van koffie, vooral in West-Europa – heeft Moyee Coffee onlangs besloten om zijn technologische ruggengraat te optimaliseren. Guido van Staveren van Dijk, Managing Partner van Moyee Coffee in Nederland, vertelt: “We zijn een modern bedrijf aan het opbouwen: online, data-gedreven, mobiel en zo geautomatiseerd als mogelijk. In Moyee’s perspectief is de wereld onze afzetmarkt. Zo zijn we bijvoorbeeld al actief in landen als Ierland, Denemarken, en Dubai. IT moet al deze inspanningen kunnen ondersteunen. Onze bestaande systemen schoten hier tekort.”

Het bedrijf schakelde de hulp in van GeeFirm, een Google for Work partner uit Amsterdam. Het bureau heeft Moyee Coffee geholpen bij de transitie naar Google’s cloud-based zakelijke productaanbod. “We werken nu volledig in de cloud. Dit heeft zowel geleid tot een aanzienlijke verbetering van onze bewegingsvrijheid als tot een hogere operationele snelheid”, laat Van Staveren van Dijk weten.

Jeroen Hovinga, Sales & Marketing Director bij GeeFirm, vertelt dat hij verheugd is om Moyee Coffee te verwelkomen als nieuwe klant. Volgens hem is er een goede klik tussen de twee bedrijven. “Moyee Coffee levert superieure koffie op basis van het sociale FairChain principe. Bij GeeFirm voelen we een affiniteit met gepassioneerde ondernemers die een overtuigende missie en aanbod hebben.”

Als onderdeel van de samenwerking heeft GeeFirm een opmerkelijke campagne gestart voor al zijn zakelijke relaties. “Om de samenwerking te vieren, kunnen onze zakelijke contacten kennis maken met Moyee’s heerlijke en eerlijke product op kosten van GeeFirm”, vertelt Hovinga.