Meryem Kilic-Karaaslan nieuwe gemeentesecretaris van Blaricum

11 augustus 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Voormalig Twynstra Gudde adviseur Meryem Kilic gaat per 1 september aan de slag als gemeentesecretaris van Blaricum. Daarmee volgt Kilic-Laraaslan Arie Hogendoorn op, die zich gaat inzetten voor het projectbureau voor de nieuwbouwwijk De Blaricummermeent.

Met als achtergrond bedrijfskunde (VU) heeft Meryem Kilic de afgelopen vijftien jaar bij Twynstra Gudde gewerkt, een van de grootste organisatieadviesbureaus van ons land. In haar meest recente rol als management consultant heeft Kilic zich bij Twynstra vooral beziggehouden in de publieke sector met onder meer strategieontwikkeling, organisatieverandering, projectmatig werken en burgerparticipatie.

Sinds haar vertrek bij het adviesbureau vorig jaar is Kilic actief voor de gemeente Amsterdam, als Bestuursadviseur deelnemingen en verbonden partijen. In die rol treedt zij op als aandeelhouder voor deelnemingen die in eigendom zijn van de gemeente Amsterdam. Kilic houdt zich onder meer bezig met de governance op verbonden partijen, het bepalen van het Amsterdamse standpunt over bijvoorbeeld fusieplannen, grote investeringen of het beloningsbeleid van de verbonden partij/deelneming en het uitbrengen van advies over procedures bij privatiseringen, verkooptrajecten en verzelfstandigingen.

Meryem Kilic-Karaaslan - Blaricum

Komende september zal Kilic een nieuwe uitdaging aangaan wanneer zij de rol zal vervullen als gemeentesecretaris van Blaricum, gelegen in de provincie Noord-Holland en met meer dan 9.600 inwoners een van de rijkere gemeenten* van Nederland. Kilic volgt de huidige secretaris Arie Hogendoorn op, die zich zal gaan inzetten voor het projectbureau voor de nieuwbouwwijk De Blaricummermeent.

Naast gemeentesecretaris zal Meryem Kilic vanaf 1 september ook lid zijn van de directieraad van de BEL Combinatie**, het ambtelijke samenwerkingsverband van Blaricum, Eemnes en Laren.

* Na Laren en Bloemendaal is Blaricum de gemeente met gemiddeld de meeste miljonairshuishoudens.
** In 2008 besloten de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren om als experiment hun ambtelijke apparaten samen te voegen in een samenwerkingsverband, zonder te fuseren. De BEL Com­bi­na­tie, zoals de amb­te­lij­ke sa­men­wer­king tussen de drie gemeenten werd genoemd, was de eerste in zijn soort en diende als voorbeeld voor veel andere gemeentelijke samenwerkingsverbanden en ambtelijke fusies.