Niki Vorselaars van A.T. Kearney in 100 Beste Young Professionals

20 juli 2016 Consultancy.nl

Begin deze maand maakte Memory Magazine de 2016-editie van haar jaarlijkse ‘Top 100 Best Young Professionals’ bekend. In de lijst van dit jaar staan twintig professionals die actief zijn in het adviesvak, waaronder Niki Vorselaars, Manager bij A.T. Kearney. Vorselaars staat op de elfde plek overall en op plek #1 binnen de ranking specifiek voor consultants. Een interview met Vorselaars. 

Snelheid is een belangrijk thema in het leven van Niki Vorselaars (29). Hoewel ze veel aan haar studie Politicologie aan de Universiteit Leiden heeft gehad – ‘ik heb er conceptueel door leren denken’ – besloot ze er niet haar vak van te maken. ‘Ik wil iets bereiken, iets doen wat zin heeft en waar anderen wat mee kunnen. Een stempel zetten. Aan het einde van mijn studie besefte ik dat het mij als politicoloog te langzaam gaat.’ Het bedrijfsleven leek haar een snellere wereld, met concrete vraagstukken die om een oplossing vragen.

Niki besloot het roer om te gooien en vervolgde haar academische scholing met Bedrijfskunde in aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Ze koos de moeilijkste master: Finance & Investments. ‘Dat was het concreetst. En ik dacht: als je het dan toch doet, doe het dan goed.’ Rotterdam was een internationale omgeving, met hoog gemotiveerde mensen. Op een van de bedrijvendagen kwam ze in aanraking met strategy consulting en was meteen geboeid. ‘Slimme, heel analytische mensen, dat past bij me.’ Niki heeft bij verschillende adviesbureaus kennis gemaakt, maar koos bewust voor A.T. Kearney. ‘Het verschil zat hem in de cultuur en de mensen. Ik vond dat altijd maar een slap argument, maar voelde me bij hen het meeste thuis.’

Niki Vorselaars - Werken bij AT Kearney

Ruim vier jaar werkt Niki er nu en ze heeft zich gespecialiseerd in de telecom- en kabelindustrie. Haar focus ligt op marketing, klantinteractie en pricing-vraagstukken. Ze is tevreden met haar professionele groei – ‘ik ben bij A.T. Kearney heel hard gegaan, heb veel vertrouwen gekregen’ – maar heeft het ook weleens lastig gehad. Zo kwam ze zichzelf tegen na een periode van keihard werken voor een complex project. Ze besefte dat haar sociale leven en familie net zo belangrijk is als haar werk. ‘Ik heb geleerd om beter naar mezelf te luisteren. Als consultant doe je alles voor je klant en je team. Maar je moet leren om dat te doen op een manier die ook voor jezelf werkt.’

In de toekomst lijkt het haar spannend om voor een startup of eigen bedrijf te werken. ‘Korte lijnen en nóg sneller.’ Niki houdt van lekker eten en drinken, kookt ook zelf graag. Af en toe huurt ze een snelle motor. Als tegenhanger leest ze historische romans.

Nieuws