Young Sourcing Professional programma 2017 bijna van start

13 juli 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Quint is begonnen met de werving van kandidaten voor de 2017 editie van het Young Sourcing Professional programma, een jaarlijks traject waarin jonge sourcing talenten hun kennis en kunde kunnen verhogen en hun netwerk kunnen uitbouwen. De inschrijving voor het programma is inmiddels geopend, de eerste bijeenkomst vindt plaats op 31 augustus.

Ieder jaar organiseert Quint Wellington Redwood (Quint), een managementadviesbureau uit Amstelveen – inclusief hun trainingspraktijk Quint Academy – de ‘Young Sourcing Professional’ award. Doelstelling van de prijs is de meest veelbelovende sourcing professionals jonger dan 35 in het zonnetje te zetten. De kandidaten komen voort uit het eigen Young Sourcing Professional (YSP) programma van Quint en maken naast de prestigieuze titel tevens kans op een jaar lang gratis zakelijke coaching. “Het Young Sourcing Professional programma biedt young professionals een podium, inspiratie, passie, state of the art vak-inzichten en uitdaging door ervaren rotten uit het vak”, licht Mireille van Kol, Director van Quint Academy het programma toe.

Young Sourcing Professional 2017Ook voor 2017 organiseert Quint weer een editie van het Young Sourcing Professional programma. Het traject bevat een drietal bijeenkomsten over een periode van een half jaar, te starten woensdag 31 augustus 2016 om 10.00 uur tijdens het Quint/Whitelane Sourcing Event in het Crowne Plaza Amsterdam te Schiphol. Tijdens deze eerste bijeenkomst geeft Quint de young professionals een opdracht; het ontwikkelen van een visie op de impact van Agility en DevOps op Sourcing. Aan deze opdracht kunnen de deelnemers vervolgens de maanden daarna verder werken, individueel, met elkaar of indien gewenst met coaches van Quint. Het programma wordt afgesloten met een onderlinge strijd tijdens het Sourcing Congres voor Executives van Quint in april 2017. Hier wordt de Young Sourcing Professional 2017 gekozen door het aanwezige publiek en een vakjury. 

Afgelopen april, tijdens het Dutch Sourcing Congres van dit jaar, werd Lesley Kaziow – werkzaam als Purchaser IT bij Achmea – door publiek en vakjury verkozen tot Young Sourcing Professional 2016. Zij kwam tijdens de finale als beste van de drie finalisten naar voren. Over haar deelname zei Kaziow: “Ik zie IT-sourcing een beweging richting de cloud maken. Hierdoor worden contracteringstrajecten steeds uitdagender en complexer. Dit initiatief van Quint geeft mij inspiratie en de kans om van collega’s te leren. Odile de Vito (KPN), een van de eerdere winnaars van de Young Sourcing Professional van het jaar verkiezing, zegt over het nut van het programma: “Als young professional ben ik altijd op zoek naar personen die mij kunnen helpen om te groeien in mijn vak. Het Young Sourcing Professional programma heeft mij de kans gegeven om van 250 door de wol geverfde collega’s feedback te krijgen en een netwerk aan te boren waar ik de rest van mijn carrière nog veel baat van zal hebben.”

Alex van den Bergh, Global Sourcing Advisory Lead bij Quint onderstreept het belang van het YSP-programma: “Het is de missie van Quint om het sourcingvak op een steeds hoger plan te brengen. Daartoe investeren wij in jonge gepassioneerde en gedreven professionals, ook buiten de eigen organisatie. Doel is om de sourcingexperts of -managers van morgen te vinden en uit te dagen.”

Inschrijven

Sourcing professionals (<35 jaar) die zich willen inschrijven voor het Young Sourcing Professionals programma kunnen contact opnemen met Peter-Paul Verhoef van Quint.