De 7 kanshebbers voor Young Sourcing Professional 2016

12 april 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Uit een groep van meer dan twintig sourcing professionals heeft sourcingspecialist Quint de zeven kanshebbers voor de titel ‘Young Sourcing Professional 2016’ bekendgemaakt. Op 21 april, tijdens de grand finale, wordt de opvolger bekendgemaakt van Odile de Vito, die de award in 2014 in de wacht wist te slepen. De winnaar van de huidige editie ontvangt onder meer een coachingstraject door senior sourcingsconsultants van Quint.

Ieder jaar organiseert Quint Wellington Redwood (Quint), een managementadviesbureau uit Amstelveen – inclusief hun trainingspraktijk Quint Academy – de ‘Young Sourcing Professional’ award. Doelstelling van de prijs is de meest veelbelovende sourcing professionals jonger dan 35 in het zonnetje te zetten. De kandidaten komen voort uit het eigen Young Sourcing Professional (YSP) programma van Quint.

Dit jaar schreven 21 kandidaten zich in voor het YSP-programma, dat bestaat uit een ‘driedelige track’ waar de deelnemers inspiratie en vakkennis opdoen. Het YSP-programma werd afgetrapt in oktober 2015 tijdens het Quint/Whitelane Sourcing Event in het Hilton Amsterdam Schiphol Airport hotel. Speciaal voor de YSP’s werd tijdens het event een parallel programma georganiseerd. In een aantal zogenaamde ‘teaser talks’ - korte colleges en workshops - werden door docenten en consultants van Quint diverse aspecten van sourcing behandeld. De topics liepen uiteen van het totale scala aan sourcingfacetten, samenwerken, leiderschap en sustainable sourcing, tot aan presentatietechnieken. Daarnaast ontvingen de YSP’s een opdracht over Sustainable Sourcing, die luidde: ‘het schrijven van een fact based sales pitch: overtuig je opdrachtgever van de waarde die kan worden gecreëerd met sustainable sourcing’.

In de maanden daarop hebben de YSP’s individueel, met elkaar of (indien gewenst) met coaches van Quint aan hun opdracht gewerkt. In februari vond vervolgens een masterclass plaats, waar de deelnemers naast een educatief programma de mogelijkheid kregen om de uitwerking van hun opdracht te bespreken met hun YSP-collega’s en met ervaren sourcing consultants.

Aan de hand van de prestaties tot dusver heeft Quint een lijst opgesteld van de zeven ‘beste’ kandidaten – deze professionals maken kans op de titel  ‘Young Sourcing Professional 2016’. De beoordeling werd gedaan op basis van hun talent, inzet en vakbekwaamheid. De zeven genomineerden zijn, op alfabetische volgorde: Sjors van der Beek (Universiteit Utrecht), Koen Franken (Provincie Gelderland), Erik Guldenaar (Nederlandse Spoorwegen), Lesley Kaziow (Achmea), Jeroen Koreman (KPN), Miranda Tjiang (ProRail Railinfrabeheer) en Paul van der Weide (REAAL Verzekeringen).

Deze maand vindt de afsluiting plaats van het YSP-programma, met op 21 april – tijdens het Sourcing Congres voor Executives van Quint – de grand finale. Dan zal uit de zeven kandidaten de Young Sourcing Professional van 2016 gekozen worden door het aanwezige publiek en een vakjury, gevormd door C-level-functionarissen uit de Finance, Utility, Transport, en Food en Process branche. De uiteindelijke winnaar mag de titel een jaar dragen en krijgt bovendien een coachingtraject door senior sourcingexperts van Quint aangeboden.

Mireille van Kol, Director van Quint Academy, over het YSP-programma: “We bieden met het Young Sourcing Professional programma de kandidaten niet alleen kennis en inspiratie, maar ook de mogelijkheid hun netwerk te vergroten.” Over de impact op het netwerk kan Odile de Vito, de winnaar van de 2014-editie, goed meepraten. Zij laat in een reactie weten dat haar deelname aan het Young Sourcing Professional programma haar “veel heeft gebracht”, en dat zij erdoor haar netwerk heeft vergroot met “tal van inspirerende professionals.” Ze voegt toe: “Dit heeft onder andere geleid tot een vaste column in Outsource Magazine en de volgende stap in mijn carrière.”

Tenslotte benadrukt ook Alex van den Bergh, Global Sourcing Advisory Lead bij Quint het belang van het YSP-programma: “Het is de missie van Quint om het sourcingvak op een steeds hoger plan te brengen. Daartoe investeren wij in jonge gepassioneerde en gedreven professionals, ook buiten de eigen organisatie. Doel is om de sourcingexperts of -managers van morgen te vinden en uit te dagen.”