Quint organiseert Young Sourcing Professional 2015

02 september 2015 Consultancy.nl

Managementadviesbureau en outsourcingspecialist Quint Wellington Redwood (Quint) biedt voor de derde keer op rij een selecte groep jonge sourcingsprofessionals de mogelijkheid kosteloos het Young Sourcing Professional programma van Quint te volgen. Hiermee kunnen de deelnemers hun vakmanschap, ondernemerschap en netwerk vergroten, en zelfs verkozen worden tot Young Sourcing Professional van het jaar. De aanmelding voor het programma is inmiddels geopend.

Het Young Sourcing Professional programma is een uitdagende driedelige ‘track’ waarin jonge sourcingprofessionals inspiratie en vakkennis op kunnen doen. De track is gekoppeld aan een aantal events waarin deelnemers naast vakkennis een relevant netwerk en een podium wordt geboden. Het Young Sourcing Professional programma start in oktober 2015 tijdens een door Quint en Whitelane Research georganiseerd event in het Steigerberger Hotel te Schiphol. In februari 2016 vindt vervolgens een tussentijdse educatieve masterclass plaats. Het programma zal worden afgesloten tijdens het Sourcing Congres van Quint/Whitelane in april 2016. Daar zal de Young Sourcing Professional van 2016 gekozen worden door het publiek en een aanwezige vakjury. De winnaar ontvangt als prijs een coachingstraject door senior sourcingsconsultants.

Ook in 2014 vond het Young Sourcing programma plaats, op 16 oktober. Deelnemers aan de track werden begeleid door ervaren Quint professionals en onder hun leiding werden cases uitgewerkt, die later op de dag werden gepitched. Daarnaast werden er diverse kennissessies en presentaties gehouden en werd de dag afgesloten met een netwerkborrel. Op 30 oktober vond vervolgens The Outsourcing Day plaats – georganiseerd door Quint en Platform Outsourcing Nederland (PON) – waar Odile de Vito, werkzaam bij KPN, uitgeroepen werd tot Young Sourcing Professional 2014.

Odile de Vito - Young Outsourcing Professional of the Year 2014

De Vito over haar benoeming: “Het meedoen aan het Young Sourcing Professional programma van Quint heeft mij veel gebracht. Niet alleen omdat ik uitgeroepen ben tot winnaar, maar ook omdat ik als jonge professional altijd op zoek ben naar personen die mij kunnen helpen te groeien in mijn vak. Het programma heeft mij de kans gegeven om feedback te krijgen van 250 door de wol geverfde collega’s - en een netwerk aan te boren waar ik de rest van mijn carrière nog veel baat bij zal hebben.”

Alex van den Bergh, Global Sourcing Advisory Lead bij Quint vult aan: “Als wereldwijd marktleider en thought leader op het gebied van sourcing is het de missie van Quint om het sourcingvak op een steeds hoger plan te brengen. Daartoe investeren wij in jonge, gedreven professionals, ook buiten de eigen organisatie. Doel is om de sourcingexperts of -managers van morgen te vinden en uit te dagen. Voor het waarmaken van hun ambities zijn – naast passie – drie zaken van cruciaal belang: vakmanschap, ondernemerschap én een relevant netwerk. Dat is waar het Young Sourcing Professional programma van Quint voor staat.”

Aanmelden
Om in aanmerking te komen voor de 2015 Young Sourcing Professional Award kunnen sourcingsprofessionals jonger dan 35 jaar zich inmiddels voor het Young Sourcing Professional programma aanmelden, of kunnen door anderen worden opgegeven. Er is plaats voor 20 kandidaten. Zij ontvangen vervolgens een uitnodiging en gedetailleerde agenda om kosteloos deel te nemen aan het programma. Aanmelden kan door het sturen van een mail of via de website.   

Alex van den Bergh - Quint Wellington Redwood

Outsourcing expert

Dat Van den Bergh Quint als marktleider en kennisleider op het gebied van sourcing typeert is niet uit de lucht gegrepen. In 2015 werd het management adviesbureau, dat zich in brede zin richt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken, voor het tweede jaar op rij erkend in de jaarlijkse ‘Worlds Best Outsourcing Advisor’ ranking, die jaarlijks wordt uitgebracht door de IAOP*. “Alleen door ons te richten op succes bij, voor en mét onze klanten blijven wij de juiste impact maken. Onze nummer 1 positie op ‘delivery excellence’ en ‘programs for innovations’** is een bevestiging hiervan”, verklaarde Van den Bergh eerder dit jaar het succes. 

Quint opereert binnen 49 landen op vier continenten en richt zich in het bijzonder op strategie, sourcing, regie en service- en informatiemanagement, waarbij wereldwijd best practices worden ontwikkeld en geïmplementeerd. 

* International Association of Outsourcing Professionals (IAOP) stelt jaarlijks een ranglijst samen van ’s werelds beste outsourcingadviseurs. De organisatie neemt de resultaten van outsourcingbureaus onder de loep en op basis van hun bevindingen wordt een ranking uitgebracht met de top 20 beste outsourcing adviesbureaus, getiteld ‘World’s Best Outsourcing Advisors’.
** Alle adviesbureaus werden beoordeeld op acht verschillende criteria, onderverdeeld in drie categorieën: ‘Size and Growth’, ‘Delivery Excellence’ en ‘Programs for Innovation’

Nieuws

Meer nieuws over